رضا امیری چایجان

استاد

تاریخ به‌روزرسانی: 1403/10/01

رضا امیری چایجان

کشاورزی / مهندسی بیوسیستم

رساله های دکتری

  1. شبیه سازی عددی و بهینه سازی فرآیند تولید قرص پرتقال تحت شرایط اتمسفر کنترل شده
    1402
    چکیده: صنایع تبدیلی به دلیل به کارگیری محصولات کشاورزی به عنوان مواد اولیه می تواند عاملی برای استفاده بهتر از این محصولات تلقی گردد. بسیاری از محصولات کشاورزی دارای زمان تولید و مصرف متفاوتی می باشند. تولید یا برداشت آن ها معمولاً در یک زمان مشخص و کوتاه ولی مصرف در زمان طولانی تری صورت می گیرد. صنایع تبدیلی می تواند با حفظ و نگه داری محصولات در آن ها به گونه ای تغییر و تبدیل ایجاد نماید که امکان مصرفشان در طی سال میسر باشد. هدف از انجام این پژوهش بهینه سازی خشک کردن ورقه و تفاله باقی مانده از فرآیند آبگیری آن با خشک کن خلائی به دو روش نرمال و کنترل آتسمفر به روش سطح پاسخ است. همچنین به منظور کاهش پسماند غذایی، استفاده حداکثری دردسترس منابع طبیعی، فرآیند تولید قرص خوراکی پرتقال موردبررسی، ارزیابی و بهینه سازی به روش سطح پاسخ قرار گرفت. از طرف دیگر به منظور دست یافتن به درک صحیحی از پدیده خشک کردن ورقه پرتقال، فرآیند انتقال حرارت و رطوبت و واکنش تخریب اسکوربیک اسید ورقه پرتقال در حین خشک شدن روش اجزای محدود شبیه سازی شد.بدین منظور با کمک نرم افزار کامسول مولتی فیزیک فرآیند خشک شدن در دماهای 45، 65 و °C 85 در فشار خلائی kPa 60 شبیه سازی شد. در روش کنترل آتسمفر هوای داخل مخزن خلا با گاز بی اثر نیتروژن جایگزین شد و با مقایسه دو روش خشک کردن نرمال آتسمفر با کنترل آتسمفر اثر غلظت گاز اکسیژن باقی مانده در مخزن خلا بر روی خواص حرارتی (ضریب نفوذ موثر رطوبت و انرژی مصرفی کل)، فیزیکی (شاخص های رنگی b*Δ، Δa*، ΔL* و شاخص قهوه ای شدن) و شیمیایی (ظرفیت آنتی اکسیدانی، فنول کل بافت و اسکوربیک اسید) ورقه و تفاله پرتقال مورد ارزیابی قرار گرفت. درنهایت هر دو روش خشک کردن با طرح مرکب مرکزی بهینه سازی شد. نتایج خشک کردن ورقه پرتقال نشان داد که کنترل آتمسفر بهینه شده نسبت به نرمال آتمسفر ضریب نفوذ موثر رطوبت را حدود 200% افزایش و انرژی مصرفی کل را تقریباً 50% کاهش می دهد. همچنین، ظرفیت آنتی اکسیدانی در نقطه بهینه کنترل آتمسفر تقریباً دو برابر بیشتر از نرمال آتمسفر بود. اگرچه اثر دما بر روی فنول کل بافت ورقه پرتقال تحت اثر روش نرمال آتمسفر غیرخطی بود، اما روش کنترل آتسمفر توانست رفتار غیرخطی دما را بروی فنول کل بافت ورقه پرتقال تعدیل کند. به صورت کلی اسکوربیک اسید زمانی که به روش کنترل آت
  2. استفاده از بینی الکترونیکی به منظور تشخیص سریع برخی بیماری ها درمراحل نگهداری و فرآوری گیاه سیر (Allium sativum L.)
    1400
    سیر یکی از محصولات ارزشمند است که مصرف آن به صورت مداوم در حال افزایش است. مصرف رو به رشد سیر، نیازمند تامین پایدار این محصول ویژه است. تامین منابع این محصول، در گرو مسائل متعددی مانند افزایش راندمان کشت، ارتقای کیفیت برداشت، و همچنین بهینه سازی فرآوری و ذخیره سازی آن می باشد. فرآوری و ذخیره سازی سیر، از کلیدی ترین مراحلی است که وجود کوچکترین نقصان در آن می تواند سبب خسارات فراوانی شود. عوامل مختلفی می تواند تهدید کننده ی کیفیت سیر در هنگام فرآوری و ذخیره سازی آن باشد. یکی از عوامل مخاطره آمیز برای کیفیت سیر، وجود عوامل بیماری زای قارچی است که راندمان و بهره وری این محصول را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین، نوع فرآوری و همچنین شرایط ذخیره سازی از دیگر عواملی می باشند که کیفیت سیر را دستخوش تغییرات می کنند. سیر یکی از محصولاتی است که کوچک-ترین تنزل کیفیت، سبب تغییرات زیادی در رایحه ی آن می شود. سعی بر آن شد تا با استفاده از رویکردی نوین مانند سنجش رایحه ی سیر، اقدام به پایش کیفی آن در مراحل فرآوری و نگهداری شود. بنابراین، از یک بینی الکترونیکی به منظور رایحه-سنجی سیر، تحت اعمال فاکتورهای موثر در مراحل فرآوری و نگهداری استفاده شد. در همین راستا این تحقیق در دوبخش مجزای استفاده از بینی الکترونی در مرحله ی فرآوری و همچنین استفاده از بینی الکترونیکی در مرحله ی نگهداری، انجام پذیرفت. به موازات این رویکرد غیرمخرب، از آزمایش های متعدد دیگری نیز بهره گرفته شد تا میزان همبستگی شاخصه ی کیفی بررسی شود. در این تحقیق، به منظور آنالیز داده ها از روش های تحلیلی متنوعی مانند آنالیز واریانس، آزمون مقایسه ای چندگانه، آنالیز مولفه های اصلی، آنالیز تفکیک خطی، ماشین بردار پشتیبان، شبکه عصبی پس انتشار خطا، و حداقل مربعات جزئی استفاده شد. نتایج مشخص نمودند که عوامل محیطی می توانند به سرعت کیفیت سیر را تحت الشعاع قرار دهند. همچنین استفاده از رویکردهایی محافظتی مانند اتمسفر کنترل شده و یا استفاده از بسته بندی های نوین می تواند کاهش کیفیت سیر را به تعویق بیاندازد. خروجی روش آنالیز مولفه های اصلی نشان داد که کوچکترین تغییر در بافت سیر، منجر به تغییرات پروفایل رایحه ی سیر می شود. در نهایت نتایج اثبات نمودند که بینی الکترونیکی می تواند به عنوان مرجعی در زمینه ی پایش کیفی سیر مورد استفاده قر
  3. ارائه و ارزیابی فناوری های نوین برای فرآیند تغلیظ آب گوجه فرنگی به منظور بهبود شاخص های کیفی و انرژی مصرفی در تولید رب گوجه فرنگی
    1400
    چکیده:در این پژوهش به منظوربررسی تاثیر هم زمان التراسوند، فشار خلاء و دمای تغلیظ در فرآیند تغلیظ آب گوجه فرنگی، یک دستگاه تغلیظ التراسوند-حرارتی تحت شرایط خلاء ساخته شد و اثر متغیرهای این دستگاه برای فرآیند تولید رب گوجه فرنگی بررسی و بهینه سازی شد. فرآیند تغلیظ نمونه ها در سه سطح توان التراسوند 48، 84 و W120، سه سطح فشار خلاء 10، 20 و kPa30 و سه سطح دمای تغلیظ 50، 60و °C70 صورت گرفت. برای بررسی و مقایسه اثر التراسوند بر فرآیند تغلیظ آب گوجه-فرنگی، تغلیظ نمونه ها در شرایط بدون حضور التراسوند در سه سطح فشار خلاء 10، 20 و kPa30 و سه سطح دمایی 50، 60و °C70 انجام شد. تجزیه وتحلیل آماری داده ها و بهینه سازی فرآیندهای تغلیظ با استفاده از طرح مرکب مرکزی انجام شد. نتایج نشان داد امواج التراسوند قابلیت شکستن دیواره ی سلول های گوجه فرنگی و آزادسازی محتوای داخلی آن ها از جمله لیکوپن را دارند و می توانند ذرات بزرگ تر پالپ را به ذرات کوچک تر تبدیل کنند. شرایط بهینه فرآیند تغلیظ آب گوجه فرنگی به روش التراسوند-حرارتی تحت شرایط خلاء در شرایط توان التراسوندW120، فشار خلاء kPa10 و دمای تغلیظ °C64 با شاخص مطلوبیت 979/0، با مقدار بهینه متغیرهای پاسخ شامل زمان فرآیند تغلیظ، انرژی مصرفی کل، محتوای لیکوپن و ویتامینC آب گوجه فرنگی تغلیظ شدهبه ترتیب برابر با min2/128، kWh 001/1، mg.100g-108/28 و mg.100g-163/55 به دست آمده همچنین شرایط بهینه فرآیند تغلیظ آب گوجه فرنگی به روش حرارتی تحت شرایط خلاء در شرایط فشار خلاء kPa10 و دمای تغلیظ °C5/65 با شاخص مطلوبیت 974/0، با مقدار بهینه متغیرهای پاسخ شامل زمان فرآیند تغلیظ، انرژی مصرفی کل، محتوای لیکوپن و ویتامینC آب گوجه فرنگی تغلیظ شده به ترتیب برابر با min 1/179، kWh 053/1، mg.100g-1 82/18 و mg.100g-156/45 به دست آمدند. از نتایج بدست آمده می توان نتیجه گرفت که استفاده از التراسوند در فرآیند تغلیظ آب گوجه فرنگی به همراه فشار خلاء و دمای سیال می تواند اثرات مثبتی مانند کاهش زمان فرآیند تغلیظ و انرژی مصرفی، همچنین افزایش محتوای لیکوپن و ویتامین C آب گوجه فرنگی تغلیظ شده داشته باشد به منظور بررسی تاثیر هم زمان فشار سیال و دمای تغلیظ در فرآیند فیلتراسیون آب گوجه فرنگی، یک دستگاه فیلتر پرس مارپیچ با طراحی جدید ساخته شد و اثر متغیرهای این دستگاه برای فرآ
  4. شبیه سازی فرآیند دفع رطوبت بسترعمیق شلتوک در خشک کن هیبریدی هوای داغ – فراصوت با روش اجزاء محدود
    1398
    تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر امواج فراصوت توان بالا بر فرآیند خشک شدن بستر عمیق شلتوک به شیوه همرفتی انجام پذیرفت. برای دست یابی به این هدف، شلتوک رقم هاشمی با محتوای رطوبتی اولیه (d.b) 21% در داخل بستری به عمقcm 20 توسط یک دستگاه خشک کن هیبریدی هوای داغ-فراصوت در مقیاس آزمایشگاهی تا رسیدن به محتوای رطوبتی نهایی 12% در پنج سطح مختلف دما (35، 40، 45، 50 و C° 55)، سرعت هوا (2/0، 5/0، 8/0، 1/1 و m/s 4/1) و توان فراصوت (30، 60، 90، 120 و W 150) خشک شد. سینتیک خشک شدن بستر، ضریب انتشار موثر رطوبت، انرژی مصرفی، درصد برنج قهوه ای شکسته، بازده تبدیل برنج سفید سالم، درجه سفیدی، فعالیت آبی، محتوای پلی فنول کل برنج سفید و غلظت نیاسین سبوس بستر به-عنوان سطوح پاسخ در تحقیق حاضر اندازه گیری و یا محاسبه شدند. پس از انجام آزمون های تجربی، با استفاده از معادلات موازنه جرم و آنتالپی سینتیک خشک شدن بستر و با توسعه مدل گائولاو آدام اپولوس تغییرات غلظت نیاسین سبوس در عدم حضور و حضور امواج فراصوت مدل سازی شد. مطابق نتایج کلیدی تحقیق، موج دهی فراصوت منجر به تشدید کاهش رطوبت در زمان مشابه نسبت به حالت همرفتی شد. در دمایC° 35 و سرعتm/s 8/0، حضور امواج فراصوت با توانW 90 بیشترین تاثیر را در کاهش مدت زمان خشک کردن (92/27%)، مصرف انرژی (96/25%) و درصد برنج قهوه ای شکسته (22/34%) و نیز افزایش متغیرهای پاسخ ضریب انتشار موثر (46/182%)، بازده تبدیل برنج سفید سالم (13/18%)، درجه سفیدی (47/10%)، فعالیت آبی (28/17%)، محتوای پلی فنول کل در برنج سفید (55/25%) و غلظت نیاسین (58/21%) در سبوس داشت. شدت تاثیر امواج فراصوت بر بهبود وضعیت کیفی بستر عمیق شلتوک در لایه های فوقانی بستر چشم گیر بود. نتایج آزمون های عددی به خوبی توانست تغییرات محتوای رطوبتی بستر نسبت به زمان را شبیه سازی کند. نتایج عددی حاصل از مدل سازی سینتیک غلظت نیاسین نیز با میانگین ضریب تعیین (77/98%) و ریشه میانگین مربعات خطا (0704/0) انطباق خوبی با نتایج آزمون های تجربی داشت. فرآیند بهینه سازی چندهدفه عملیات خشک کردن بسترعمیق شلتوک به شیوه همرفتی-فراصوت دمایC ° 46/40، سرعت m/s 2/0 و توان W 150 را به عنوان نقاط بهینه عملیات معرفی نمود در این نقطه مقادیر مدت زمان خشک کردنmin 13/425، ضریب انتشار موثر رطوبتm2/s 10-10×09/6، انرژی مصرفی Wh34/
  5. شبیه سازی برخی اجزاء غذایی پلت طی مراحل پلت سازی از برخی پسماند های کشاورزی و غذایی و اثر اجزاء غذایی بر خواص فیزیکی و مکانیکی پلت
    1397
    چکیده فرآوری ضایعات کشاورزی و پسماند های غذایی و استفاده از آنها به عنوان غذای انسان یا حیوان یک راه حل مناسب برای تبدیل این مواد به موادی با ارزش افزوده بالا می باشد. ازآنجایی که هزینه های بالای کارگری، حمل ونقل و ذخیره سازی این مواد و ارزش غذایی کم این مواد در واحد حجم به دلیل چگالی کم آنها استفاده از آنها به شکل فرآوری نشده مناسب نیست. فشرده-سازی این مواد به شکل قرص یا پلت یک روش مناسب برای حل این مشکلات است. فرآیندهای خشک کردن قبل از مرحله پلت سازی (مرحله پودر سازی) و بعدازآن یکی از اثرگذارترین مراحل در کیفیت پلت های تولیدی است. این رساله به دو بخش تولید خوراک دام پلت شده (کاربرد حیوانی) از هفت نوع ضایعات غذایی و کشاورزی و تولید قرص فشرده شده گوجه فرنگی (کاربرد انسانی) تقسیم می شود. در بخش اول این رساله اثر پارامترهای فرآیندهای پلت سازی از دو نوع ترکیب مواد خام و خشک کردن پلت های تر تولید شده به شیوه هوای داغ- مادون قرمز شامل محتوی رطوبتی مواد خام اولیه، اندازه ذرات، دمای خشک کردن و توان مادون قرمز بر خواص فیزیکی پلت های استوانه ای(چگالی واحد، چگالی توده و چروکیدگی)، خواص مکانیکی (مقاومت به ضربه، شاخص دوام پلت و مقاومت فشاری)و خواص حرارتی (انرژی ویژه مصرفی و ضریب موثر انتشار رطوبت) آنها مورد بررسی قرار گرفتند و شرایط بهینه فرآیندهای پلت سازی و خشک کردن با استفاده از روش سطح پاسخ تعیین شدند. نتایج نشان داد که تمامی متغیرهای مستقل بر چگالی توده و چگالی واحد اثر منفی داشتند. ضریب موثر انتشار رطوبت با افزایش اندازه درات، دمای خشک کردن و توان مادون قرمز افزایش یافت. همچنین انرژی ویژه مصرفی خشک کردن با کاهش اندازه ذرات مواد خام اولیه بیشتر شد. خواص مکانیکی پلت ها با کاهش اندازه ذرات بهبود پیدا کرد. محتوی رطوبتی جیره بر مقاومت فشاری، مقاومت به ضربه و پایداری پلت ها اثر معنی داری داشت. خواص مکانیکی پلت ها با افزایش دمای خشک شدن و توان مادون قرمز کاهش یافتند. جیره ای که محتوی چربی خام آن و همچنین فیبر نامحلول در شوینده خنثی آن کمتر بود خواص مکانیکی بالاتری داشت؛ بنابراین اجزا جیره و متغیرهای فرآیندهای پلت سازی و خشک کردن بر اثر معنی داری بر کیفیت پلت های تولیدی داشتند. در بخش دوم این رساله ابتدا اثر فرآیند خشک کردن ورقه های گوجه فرنگی تازه به منظور تولید پودر گوجه فرنگی
  6. شبیه سازی، طراحی و ساخت خشک کن خلایی پاششی با ریز ذره ساز آلتراسونیک به منظور تولید پودر از عصاره ریشه کاسنی و برگ کنگرفرنگی و تعیین برخی خصوصیات مورفولوژیکی پودرها بر اساس پردازش تصویر دیجیتال
    1396
    در این پژوهش از خشک کن خلایی پاششی با ریز ذره ساز آلتراسونیک به منظور تولید پودر خشک از عصاره یریشه کاسنیوبرگکنگرفرنگی استفاده شد. روند خشک کردن در یک محفظه خشک کن خلا و در دمایی پایین ترازدمایخشک کن-هایپاششیمعمولیانجامشد. قبلازطراحی و ساخت دستگاه مورد نظر به منظور ارزیابی و امکان سنجی طرح جدید با محفظه خلا، محفظه خشک کن با دینامیک سیالات محاسباتی با استفاده از نرم افزار ANSYS CFX 16.0و مدل های ریاضی، شبیه سازی عددی شد. این روش به منظور تکمیل عمل طراحی و ارائه تصورات جزئی ترودقیق ترازپدیده های داخل محفظه خشک-کنایجادشد. جهتبررسیاستقلالجواب هاازشبکه، چهار شبکه با اندازه هایمختلف و تعداد سلول های 700000، 1200000، 2500000 و 5000000تولیدشد. با توجه به نتایج به دست آمده از شبیه سازیاستقلالشبکهدرخطوطجریان،توزیعسرعتودمابرایچهارشبکهدر-نظر گرفته شده در این پژوهش،شبکهسومباتعدادسلول 2500000 با 68/6 درصد خطای میانگین نسبتبهنتایجآزمایشیبرایمدل-سازیمناسب ترازسایرشبکه هابود.مدل سازی جریان در دو حالت آرام و توربولانسی انجام و مورد مقایسه قرار گرفت، به طوری که مدل سازی آرام با درصد خطای میانگین 72/6 درصد به نتایج حاصل از آزمایشات نزدیکتر بود. با توجه به نتیجه بهینه از مدل-سازیجریان،شبیه سازیبهدوصورتیکطرفه (one-way)و دوطرفه یا تعامل کامل(fully coupled)نیز انجام شدکه با در نظر گرفتن حالت fully coupled در مدل سازی فرآیند خشک کنخلاییپاششیبه طورمیانگین 78/92 درصدبانتایج حاصل از آزمایشات مطابقت داشت.در نهایت با اعتبارسنجیو مقایسهنتایج بهینه حاصل از مدل سازیتوزیع دما، سرعت و فشار پیش بینی شده با مقادیر اندازه گیری شده آن ها،درصدخطای اندکی به ترتیب9/5 درصد، 16/10 درصد و 82/5 درصد حاصل شد. بهینه سازی فرآیند خشک کردن تحت شرایط عملیاتی مختلف از خشک کنخلایی پاششی انجام شد. بهینه سازی با روش سطح پاسخ و به کمک نرم افزاردیزاین اکسپرت انجام گرفت. برای هر آزمایش، پارامترهای خواص کاربردی (محتوای رطوبتی و اندازه ذرات)، خواص توده ای (چگالی توده ای، چگالی حاصل از ضربه و جریان پذیری)، خواص بازسازی (ترشوندگی، پراکندگی و حلالیت) و خواص شیمیایی (محتوای فنل کل، محتوایفلاونوئید کل و فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH) اندازه گیری و ارزیابی شد. به منظور انجام آزمایشات، از سه سطح دمایی 55، 65 و 75 درجه سلسیوس، سه سطح

پایان‌نامه‌های کارشناسی‌ارشد

  1. تشخیص کیفیت روغن زیتون بکر، درجه یک و معمولی با استفاده از بینی الکترونیکی
    1402
    تشخیص و تعیین کیفیت روغن زیتون با استفاده از روش های نوین به جای روشهایی که دارای هزینه و خطرات زیادو تکرار پذیری کم و زمان بر بودن اهمیت زیادی داردو از آنجایی که کیفیت میوه زیتون در کیفیت محصول روغن زیتون نهایی بسیار موثر است . لذا در این مطالعه از یک سامانه بینی الکترونیک به منظور تعیین و طبقه بندی درجه های کیفی مختلف روغن زیتون استفاده شد. به منظور کاهش تعداد ویژگی های ورودی از دو روش انتخاب ویژگی PCA و CFS استفاده شد و برای طبقه بندی نمونه ها از الگوریتم های MLP، LDA، SVM و DT استفاده شد.ونتایج نشان داد با شکستن نمونه های میوه زیتون، عملکرد سامانه بینی الکترونیک به طور قابل توجهی افزایش می یابد. در این حالت، مدل CFS-DT (به عنوان دقیق ترین ساختار)، درجه های کیفی میوه را با صحت 100 درصد و RMSE برابر با 1225/0طبقه بندی کند. مقادیر صحت و RMSE این مدل در داده های ارزیابی نیز به ترتیب برابر با 100 درصد و 1298/0 بودند. این امر امکان ایجاد سامانه های دقیق تر و ساده تر را فراهم می کند.
  2. ارزیابی عملکرد نشاکار برنج در کاشت نشاء با بستر ضایعات گیاهی استان گیلان
    1401
    چکیده: یکی از مهم ترین مواردی که رشد نشاء برنج (Oriza sativa) را در طول دوره رشد تحت تاثیر قرار می دهد، بستر کشت مناسب است و مشکل اصلی تولید کنندگان نشاء برنج به روش مکانیزه، نداشتن بستر کشت مناسب می باشد. بستر کشت مناسب، علاوه بر داشتن ویژگی های مطلوب فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی، باید قابل دسترس و به اندازه کافی سبک باشد تا کار با آن آسان تر و هزینه حمل ونقل آن از نظر اقتصادی سودآور و به صرفه باشد و نیز امکان تبادلات گازی بین ریشه ها و اتمسفر بالای محیط ریشه را فراهم کند. هدف از انجام این پژوهش، ارزیابی عملکرد نشاکار برنج در کاشت نشاء با بستر ضایعات گیاهی استان گیلان از قبیل: پودر پوسته برنج و پودر پوسته بادام زمینی است و نیز تاثیر بسترهای کشت متفاوت همراه با روش های ضدعفونی کننده مختلف بر میزان بازدهی محصول نهایی برنج از طریق سنجش صفات رشدی آن مورد ارزیابی قرار گرفته است. این پژوهش در دو فاز مزرعه و آزمایشگاه انجام شد. آزمایش فاز مزرعه به صورت یک آزمایش فاکتوریل دو عاملی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام گردید. عامل اول شامل شش نوع بستر کشت، a1=%50 خاک + 25% ماسه بادی + 25% کود پوسیده گاوی، a2= %40 خاک + 40% پوسته برنج + %40 کود پوسیده گاوی، a3 = %40 خاک + 40% پودر پوسته بادام زمینی + 20% کود پوسیده گاوی، a4= %40 خاک + %30پودر پوسته برنج +30% پودر پوسته بادام زمینی، a5= %50 پودر پوسته برنج + 50% پودر پوسته بادم زمینی و a6 = %20 کود پوسیده گاوی + 40% پودر پوسته برنج + 40% پودر پوسته بادام زمینی بود. عامل دوم شامل سه نوع روش ضدعفونی: b1 = روش شیمیایی، b2= استریل، b3= خاکستر ( 50% خاکستر پوسته برنج + 50% خاکستر پوسته بادام زمینی) بود. در این مرحله، صفات مورفولوژیکی از قبیل تعداد برگ، رنگ برگ، طول اندام هوایی، طول ریشه اصلی، حجم ریشه، قطر ساقه و وزن کل اندام هوایی اندازه گیری شدند. نتایج این مرحله از آزمایش نشان داد که بستر نوع دوم که شامل 40% خاک + 40% پودر پوسته برنج + 20% کود پوسیده گاوی بود سبب افزایش معنی داری در صفات تعداد برگ، رنگ برگ، قطر ساقه و طول ریشه اصلی شد و کمترین تاثیرگذاری را هم بستر 40% خاک + 30% پودر پوسته برنج + 30% پودر پوسته بادام زمینی داشت. افزودن 50% خاکستر پوسته برنج و 50% خاکستر پوسته بادام زمینی به عنوان روش خاکستر به بستر کشت باع
  3. مدل سازی و بهینه سازی عملکرد تجهیزات تولید پودر و قرص پالپ سیب
    1401
    چکیده: امروزه یکی از مهم ترین دغدغه ها و نگرانی جهان، گرم شدن کره ی زمین در نتیجهی مصرف سوخت های فسیلی می باشد. سوخت های فسیلی مورد استفاده در نیروگاه ها برای تولید برق بیشترین سهم را در انتشار گازهای گلخانه ای (GHG) در سراسر جهان دارند. با توجه به سهم بزرگ بخش کشاورزی در مصرف برق، صنایع تبدیلی و خشک کردن بیشترین مصرف انرژی را در این بخش به خود اختصاص داده اند. تشکیل و انتشار گازهای گلخانه ای با عملکرد مزرعه مرتبط است. این انتشارات در فرآیند خشک کردن به دلیل مصرف زیاد انرژی اهمیت بیشتری دارند. از طرفی علاوه بر کاهش میزان خسارت وارده بر محیط زیست در طول فرآیندهای خشک کردن، بایستی به بررسی نوع محصول خشک شده از لحاظ خصوصیات کمی و کیفی و در نهایت بهینه سازی شرایط و روند انجام فرآیندها پرداخت. تولید پودر از پالپ میوه ها روش مناسبی برای جلوگیری از ضایع شدن خواص مفید موجود در گوشت باقیمانده از پوست، آب و هسته ی میوه ها است. خواص فیزیکو شیمیایی پودر نقش مهمی در زمان نگه داری، مشتری پسندی و طعم و مزه ی آن دارد. همچنین با وجود این که تولید پودر یک روش جایگزین برای گسترش عمر مفید مواد غذایی است. ولی پودر میوه ی خیلی خشک، رطوبت دوست و حجم زیادی دارد؛ بنابراین در طول ذخیره سازی، حمل و نقل و اداره ی آن نیازمند مراقبت ویژه و بسته بندی سنگین است که سبب افزایش هزینه می شود. برای غلبه بر این مشکلات، تراکم پودر میوه به شکل قرص یک روش منحصر به فرد است. هدف از انجام این پژوهش، بهینه سازی چهار فرآیند که شامل بررسی میزان مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانه ای توسط سیستم خلائی به دو روش نرمال و کنترل آتمسفر حین خشک کردن ورقه های پالپ سیب، تولید پودر از ورقه های خشک شده ی پالپ سیب، قرص سازی از پودر پالپ سیب و تولید قرص از پودر سیب زمینی است. آزمایش ها برای دو فرآیند بررسی میزان مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانه ای توسط سیستم خلائی و تولید پودر از ورقه های خشک شده ی پالپ سیب در خشک کن خلائی به دو روش نرمال و کنترل آتمسفر در پنج سطح دمای محفظه خشک کن (40، 50، 60، 70 و C°80) و پنج سطح فشار خلاء (40، 50، 60، 70 و kPa 80) انجام شدند. همچنین برای فرآیند قرص سازی از پودر پالپ سیب در پنج سطح فشار بارگذاری (2000، 3000، 4000، 5000 و kP 6000)، پنج سطح قطر قالب (10، 14، 18، 22 و mm 26) و پنج سطح سرعت بار
  4. تشخیص روش تولید پودر پرتقال با استفاده از بینی الکترونیکی
    1401
    چکیده: امروزه استفاده از پودر مواد غذایی در صنعت مواد غذایی نقش بسزایی دارد. میوه تازه پرتقال، ارزش غذایی زیاد و عطر و طعم دلپذیری دارد. پودر پرتقال خشک شده می تواند جایگزین مناسبی برای میوه تازه آن باشد. تولید مواد غذایی پودری به دلیل پایداری زیاد پودر و استفاده آسان، یک صنعت بسیار مهم است. برای افزایش کیفیت این پودر ها، روش های فیزیکی و شیمیایی مختلفی در مراحل تولید پودر وجود دارد، مانند خشک کردن، که اگر روش مناسب به کار گرفته نشود، کیفیت فیزیکی و شیمیایی پودر، تحت تاثیر قرار می گیرد. استفاده از روش ها و دماهای مختلف در فرآیند خشک کردن، کیفیت محصول را تغییر داده و عطر و بوی آن را نیز تحت تاثیر قرار می دهد بنابراین خشک کنی که کمترین اثر بر کیفیت و عطر محصول را داشته باشد، بایستی انتخاب شود. هدف این پژوهش، امکان سنجی تشخیص نوع خشک کن استفاده شده در تهیه پودر پرتقال و همچنین پیش بینی مقدار ویتامین ث و شاخص تغییر رنگ پودر پرتقال خشک شده در چهار روش مختلف خشک کردن، شامل: روش های خلا نرمال اتمسفر، خلا کنترل اتمسفر، همرفتی و همرفتی- مادون قرمز در سه دمای 45، 65 و 85 درجه سلسیوس به وسیله یک سامانه چند حسگری بینی الکترونیکی است. در این تحقیق با استفاده از روش های شیمیایی، میزان ویتامین ث اندازه گیری شد. همچنین ترکیبات معطر پودر و تغییر رنگ آن به کمک ماشین بویایی و پردازش تصویر اندازه گیری شد و داده ها به کمک تکنیک حداقل مربعات جزئی (PLS)، رگرسیون چند خطی (MLR)، رگرسیون مولفه های اصلی (PCR)، شبکه عصبی مصنوعی (ANN) و تجزیه مولفه های اصلی (PCA) تحلیل گردید. طبق نتایج به دست آمده، آنالیز مولفه های اصلی با دو مولفه ی PC-1 و PC-2، در دماهای 45 و 65 درجه سلسیوس 88% و در دمای 85 درجه سلسیوس 97% از واریانس داده ها را پوشش داد. در مجموعه ی حسگری، حسگرهای MQ3 و MQ6 بالاترین مقادیر ضریب لودینگ و حسگر MQ135، کمترین مقدار این ضریب را به خود اختصاص دادند. با توجه به مقادیر دقت طبقه بندی، روش شبکه عصبی مصنوعی، روش کاراتری در تشخیص نوع خشک کن برای نوع روش فرآوری بود. حسگر MQ6، در پیش بینی ویتامین ث و تغییر رنگ، عملکرد بهتری نسبت به هفت حسگر دیگر نشان داد. نتایج مشخص کرد که همه مدل ها پیش بینی خوبی نشان دادند، اما مدل MLR، نسبت به سه مدل دیگر برای پیش بینی مقدار ویتامین ث و شاخص تغییر رنگ پ
  5. بهینه سازی و مدل سازی فرآیند تولید قرص فشرده از چند پودر ادویه
    1400
    ادویه جات فرآورده هایی هستند که از اندام های مختلف گیاهان معطر تهیه می شوند و به واسطه افزایش عطر، طعم، رنگبه غذاها و همچنین داشتن خواص داروییو آنتی اکسیدانی در سراسر جهان به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند. پودر ادویه جات معمولاً خیلی خشک ورطوبت دوست هستند. بنابراینفرآیندهایانبارداری، بسته بندی و حمل ونقل آن نیازمند مراقبت های ویژه است؛ که هزینه های نگهداری آن را افزایش می دهد. برای غلبه بر این مشکلات،فشرده کردن پودر ادویه جات به شکل قرص،یک روش منحصر به فرد است. این روش منجر به کاهش حجم و میزانرطوبت پذیری آنها می شود و به این ترتیب احتمال بروز واکنش های شیمیایی و کپک زدن آنها را کاهش می دهد. متغیرهای اثرگذار بر فرآیند فشرده سازی شامل دما، فشار، زمان آسایش تنش و مشخصات هندسی قالب و سرعت بارگذاری هستند. متغیر های خوراک قرص شامل محتوی رطوبتی موادخام اولیه، اندازه ذرات و ترکیبات مواد خام می باشند. همچنین مدل سازی عددی و تحلیل المان محدود فرآیند تراکم پودر وتشکیل قرص از موضوعات مورد توجه دهه های اخیر است. در این پژوهش از سه پودرادویه گوجه فرنگی، زردچوبه و فلفل سیاه به منظور تولیدقرص استوانه ای باخواصفیزیکیومکانیکیمناسب استفاده شد. هدف از انجام این پژوهش: 1- یافتن نقطه بهینه قرص های ادویه با در نظر گرفتن متغیرهای فشار، قطر قالب و اندازه ذرات 2- شبیه سازیاجزاءمحدودفرآیندفشرده سازیتشکیلقرص به منظور پیش بینی توزیع تنش و کرنش وارد به قرص طی مرحله فشرده سازی بودند.متغیرهای مستقل جهت قرص سازی از پودر گوجه فرنگی شامل پنج سطح فشار بارگذاری(50، 60، 70، 80 و bar 90)، پنج سطح اندازه ذرات (ذرات کوچک تر از mm3/0، ذرات بین3/0 تا mm 4/0، ذرات بین 4/0 تا mm 7/0، ذرات بین7/0 تا mm 1 و ذرات بزرگتر ازmm 1 تا mm 4/1) و پنج سطح قطر قالب (10، 14، 18، 22 و mm 26) و همچنین متغیرهای مستقل جهت قرص سازی از پودر زردچوبه و فلفل سیاه شامل پنج سطح فشار بارگذاری(80، 85، 90، 95 و bar 100) و پنج سطح قطر قالب (10، 14، 18، 22 و mm 26) بودند. متغیر های وابسته شامل خواص فیزیکی (چگالی واحد و درصد فشردگی) و خواص مکانیکی (مقاومت فشاری) بودند. تجزیهوتحلیلآماریداده هاوبهینه سازیفرآیندقرص-سازیبااستفادهازروشسطحپاسخ و طرح مرکب مرکزیانجامشد. در این مطالعه با استفاده از روش اجزاء محدود و بسته نرم افزاری آباکوس A
  6. اثر فرآیندهای تولید پودر و قرص فشرده سیر روی خواص فیزیکی، مکانیکی، حرارتی و شیمیایی و بهینه سازی آن با استفاده از روش سطح پاسخ
    1398
    سیر یکی از باارزش ترین منابع تامین مواد معدنی و ویتامین ها در رژیم غذایی انسان است.مدت ماندگاریکم سیر و عمر کوتاه آن با امکانات فرآوری نامناسب منجر به خسارت سنگین مالی می شود. بنابراین حفظ و فرآوریسیر از اهمیت تجاری برخوردار است.خشک کردن یکی از روش های مطلوب نگهداریسیر است.فرآورده هایسیر خشک شدهو پودر سیر دارای دامنه ی مصرفی بسیار گسترده می باشد. امروزه پودر سیر از ادویه های بسیار پر کاربرد محسوب می شود.. تولید پودر یک روش جایگزین برای گسترش عمر مفید مواد غذایی است. معمولا پودر میوه خیلی خشک، رطوبت دوست و حجم زیادی دارد. بنابراین در طول ذخیره سازی، حمل و نقل و اداره آن نیازمند مراقبت ویژه و بسته بندی سنگین است؛ که هزینه را افزایش می دهد. برای غلبه بر این مشکلات، تراکم پودر میوه به شکل قرص یک روش منحصر به فرد است. قرص سازی از پودر میوه به علت راحتی در استفاده، ذخیره سازی، حمل ونقل و فرموله سازی محصول محبوبیت زیادی به دست آورده است. فرآیند خشک کردنیکی از عملیات مهمی است که بر کیفیت و قیمت نهایی محصول اثرگذار است. روش های مختلف خشک کردن نقش مهمی در حفاظت از موادغذایی دارد. با این حال، تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر کیفیت برخی از مواد غذاییروشن نیست. هدف از انجام این پژوهش، بهینه سازی فرآیند خشک کردنورقه های سیر، بهینه سازی فرآیند تولید قرصفشردهسیرتولیدشده از پودرسیر و شبیه سازی اجزاءمحدود رفتار مکانیکی قرص انجام گرفت. آزمایش ها در خشک کن هوای داغ- مادون قرمز در پنج سطح دمای هوای محفظه(40، 50، 60، 70 و°C80) و پنج سطح توان مادون قرمز(0، 55، 110، 165 وV220) انجام شد. برای بهینه سازی از روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی استفاده شد.متغیرهای وابسته خشک کنمورد بررسی قرار گرفت. متغیرهای وابستهعبارتند از: محتوایآلیسین،انرژی مصرفی کل و اختلاف شاخص هایرنگی∆L*،∆a* و ∆b*.مطلوب ترین حالت برای ورقه-های سیر که در خشک کن هوای داغ- مادون قرمز در دمای °C 24/55 و ولتاژ مادون قرمز V 165 خشک شده بودند به دست آمد.تحت این شرایط شاخص مطلوبیت 645/0 محاسبه شد و مقدار بهینه متغیر های مستقل شامل محتوای آلیسین، انرژی ویژه مصرفی و شاخص های رنگ ∆L*، ∆a* و ∆b* (اختلاف شاخص های رنگی پودر با سیر تازه)، به ترتیب برابر با mg.gDM-1 416/1، kWh 7/1953 ، 68/102، 49/20- و 9/20 به دست آمدندبرای بهینه سازی فرآیند ت
  7. شبیه سازی اجزاء محدود فرآیندهای تولید خوراک دام پلت شده از مواد گرانوله و بهینه سازی آن به روش سطح پاسخ(RSM)
    1398
    فرآوریضایعاتکشاورزیوپسماندهایغذاییواستفادهازآنهابه عنوانغذایانسانیاحیوانیکراه حلمناسببرایتبدیلاینموادبهمحصولیباارزشافزودهبالااست. بهدلیلهزینه-هایبالایکارگری،حمل ونقلوذخیره سازیوارزشغذاییکماینمواددرواحدحجموهمچنینچگالیکمآنها،استفادهازضایعات و پسمانده های کشاورزی و غذاییبهشکلفرآورینشدهمناسبنیست. فشرده سازیاینضایعاتوپسماندهابهشکلپلت یاقرص یکروشمناسببرایحلاینمشکلاتاست. اینرسالهدردوبخش: (الف) تولیدخوراکدامپلتشده (کاربردحیوانی) ازهشتنوعضایعاتغذاییوکشاورزیو (ب) شبیه سازی اجرامحدود رفتار مکانیکی پلتانجامگرفت. دراینرسالهاثرمتغییرهایفرآیندپلت-سازی (ازدونوعترکیبموادخام) شاملفشار جک هیدرولیکی،مدت زمان بخاردهی و اندازهذراتبرخواصفیزیکیپلت هایاستوانه ای (چگالیواحد ودرصد فشردگی) و خواصمکانیکی (نیرو نفوذ) آنهاموردبررسیقرارگرفتندوشرایطبهینهفرآیندهایپلتسازیبااستفادهازروشسطحپاسختعیینشدند. نتایجنشاندادکهمتغیرمستقلفشار جک هیدرولیکی برچگالیواحداثرمثبتداشت. درصد فشردگی پلت هاباافزایشفشار جک-هیدرولیکی، مدت زمان بخاردهی و توزیع اندازهذراتافزایشیافت. همچنیننیروی نفوذ باافزایش فشار جک هیدرولیکی وتوزیع اندازهذراتموادخاماولیهکاهش یافت. خواصمکانیکیپلت هاباافزایشاندازهذراتبهبودپیداکرد.با توجه به محدودیت های اقتصادی فعلی همراه با محدودیت امکانات تست، بندرت موسسات دانشگاهی و پژوهشی می توانند تمامی شرایط لازم برای آزمایش-هایتجربی را در اختیار محققین قرار دهند.استفاده از حل های تقریبی قابل قبول که در زمان محدود به دست می آید اجتناب-ناپذیر است، روش اجزای محدود یکی از این انتخاب ها است. تحلیل مکانیکی یک ماده را می توان عبارت از بررسی رفتار فیزیکی مصالح آن ماده در مقابل شرایط تحمیل شده برآن تعریف کرد که از آن جمله می توان به تغییر شکل ها، تنش ها و کرنش های به وجود آمده در یک سازه مکانیکی در اثر شرایط محیطی مانند بار های مکانیکی و تغییر درجه حرارت اشاره کرد. نوع و شدت رفتار مواد در مقابل شرایط اعمال شده، بستگی به موارد گوناگونی خواهد داشت که از آن قبیل می توان از هندسه ماده، مصالح ماده، نوع، شدت و محل اثر شرایط محیطی (مانند بار های مختلف ) برماده، وضعیت شرایط مرزی و تکیه گاهی نام برد. روش اجزای محدود یک روش عددی برای رسیدن به حل تقریبی در بسیاری از مسایل فیزیکی و مهندسی است که رفتار حاکم بر آنها توسط یک (و
  8. بهینه سازی فرآیند تولید قرص فشرده شده گوجه فرنگی به روش سطح پاسخ
    1398
    گوجه فرنگی یکی از باارزش ترین منابع تامین مواد معدنی و ویتامین ها در رژیم غذایی انسان است.مدت ماندگاریکم گوجه فرنگی و عمر کوتاه آن با امکانات فرآوری نامناسب منجر به خسارت سنگین مالی می شود. بنابراین حفظ و فرآوری گوجه فرنگی از اهمیت تجاری برخوردار است.خشک کردن یکی از روش های مطلوب نگهداری گوجه فرنگی است. فرآورده های گوجه فرنگی خشک شدهشاملگوجه فرنگی نصف شده، ورقه های گوجه فرنگی و پودرگوجه فرنگی در مقایسه با سایر محصولات گوجه فرنگی با توجه به خواص مناسب غذایی، دارای مصرف زیادی هستنددر میانفرآورده های گوجه فرنگی خشک شده، پودر گوجه فرنگی، بازار خاص را در اختیار دارد. تولید پودر یک روش جایگزین برای گسترش عمر مفید مواد غذایی است. معمولا پودر میوه خیلی خشک، رطوبت دوست و حجم زیادی دارد. بنابراین در طول ذخیره سازی، حمل و نقل و اداره آن نیازمند مراقبت ویژه و بسته بندیمناسب است؛ که هزینه را افزایش می دهد. برای غلبه بر این مشکلات، تراکم پودر میوه به شکل قرص یک روش منحصر به فرد است. قرص سازیپودر میوه به علت راحتی در استفاده، ذخیره سازی، حمل ونقل و فرموله سازی محصول، محبوبیت زیادی به دست آورده است.پس از فرآیند قرص سازی، قرص های تشکیل شده دارای محتوای رطوبتی بالایی هستند. به نحوی که برای حمل-ونقل و ذخیره سازی مناسب نیستند. بنابراین به منظور جلوگیری از فساد قرص ها و حفظ کیفیت آنها، خشک کردن قرص ها یکی از مراحل مهم پس از فرآیند قرص سازیمی باشد. با این حال، تاثیر عوامل موثر بر قرص سازی نظیر محتوای رطوبتی، اندازه ذرات، نوع ماده چسبان و شکل قرص بر کیفیت قرص های تولیدیروشن نیست. هدف از انجام این پژوهش، بهینه سازی فرآیند تولید قرص فشرده از پودرگوجه فرنگی با استفاده از روش سطح پاسخ است. متغیرهای مستقل شامل سه سطح اندازه ذرات پودر گوجه فرنگی در سه دسته (ذرات کوچک تر از mm 3/0، ذرات بین3/0 تا mm 75/0 و ذرات بزرگتر از mm 75/0)، سه سطح محتوای رطوبتی 18/0، 36/0 و d.b. 54/0%، سه شکل قرص فشرده (کروی، استوانه ای و مکعبی)، سه نوع ماده چسبان (شربت فروکتوز 55 درصد، آب و شکر) بودند. آزمایش های خشک کردن بلافاصله پس از پایان فرآیند قرص سازی نمونه ها انجام شدند. متغیرهای وابسته (پاسخ) شامل خواص کیفی (اختلاف شاخص هایرنگی∆L*،∆a* و ∆b*) ، فیزیکی (چگالی واحد و چروکیدگی) و مکانیکی (نیروی نفوذ) مورد برسی قرار
  9. بهینه سازی فرآیند خشک کردن قرص فشرده تولیدشده از پودر گوجه فرنگی تحت شرایط مادون قرمز، مایکروویو- هوای گرم و خلائی
    1397
    گوجه فرنگی یکی از باارزش ترین منابع تامین مواد معدنی و ویتامین ها در رژیم غذایی انسان است.مدت ماندگاریکم گوجه-فرنگی و عمر کوتاه آن با امکانات فرآوری نامناسب منجر به خسارت سنگین مالی می شود. بنابراین حفظ و فرآوری گوجه-فرنگی از اهمیت تجاری برخوردار است.خشک کردن یکی از روش های مطلوب نگهداری گوجه فرنگی است.فرآورده های گوجه فرنگی خشک شدهشاملگوجه فرنگی نصف شده، ورقه های گوجه فرنگی و پودرگوجه فرنگی در مقایسه با سایر محصولات گوجه فرنگی با توجه به خواص مناسب غذایی، دارای مصرف زیادی هستند.در میانفرآورده های گوجه فرنگی خشک شده، پودر گوجه فرنگی بازار خاص را در اختیار دارد. تولید پودر یک روش جایگزین برای گسترش عمر مفید مواد غذایی است. معمولا پودر میوه خیلی خشک، رطوبت دوست و حجم زیادی دارد. بنابراین در طول ذخیره سازی، حمل و نقل و اداره آن نیازمند مراقبت ویژه و بسته بندی سنگین است؛ که هزینه را افزایش می دهد. برای غلبه بر این مشکلات، تراکم پودر میوه به شکل قرص یک روش منحصر به فرد است. قرص سازیپودر میوه به علت راحتی در استفاده، ذخیره سازی، حمل ونقل و فرموله سازی محصول، محبوبیت زیادی به دست آورده است.پس از فرآیند قرص سازی، قرص های تشکیل شده دارای محتوای رطوبتی بالایی هستند. به نحوی که برای حمل ونقل و ذخیره سازی مناسب نیستند. بنابراین به منظور جلوگیری از فساد قرص ها و حفظ کیفیت آنها، خشک کردن قرص ها یکی از مراحل مهم پس از فرآیند قرص سازیمی باشد. فرآیند خشک کردنیکی از عملیات مهمی است که بر کیفیت و قیمت نهایی محصول اثرگذار است. روش های مختلف خشک کردن نقش مهمی در حفاظت از موادغذایی دارد. با این حال، تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر کیفیت برخی از مواد غذاییروشن نیست. هدف از انجام این پژوهش، بهینه سازی فرآیند خشک کردنقرصفشردهتولیدشده از پودر گوجه فرنگی تحت شرایط مادون قرمز، مایکروویو- هوای گرم و خلائی است. آزمایش ها در خشک کن خلائی- مادون قرمز در پنج سطح دمای هوای محفظه(40، 50، 60، 70 و°C80) و پنج سطح فشار خلا (20، 30، 40، 50 وkPa 60)، در خشک کن هوای داغ مادون قرمز در پنج سطح دمای هوای ورودی(40، 50، 60، 70 و°C80)،پنج سطح سرعت هوای ورودی(5/0، 1، 5/1، 2 وm/s 5/2) ودر پنج سطح توان مادون قرمز (0، 500، 1000، 1500 وW 2000) و در خشک کن مایکروویو- هوای گرم در پنج سطح دمای هوای ورودی(40، 50، 60، 70
  10. بهینه سازی فرآیند تولید پودر قارچ دکمه ای خوراکی به کمک روش سطح پاسخ
    1396
    روش های مختلف خشک کردن نقش مهمی در حفاظت از مواد غذایی دارد. با این حال، تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر کیفیت برخی از مواد غذاییروشن نیست. هدف از انجام این پژوهش، بهینه سازی فرآیند تولید پودر قارچ دکمه ای خوراکی با استفاده از دستگاه های خشک کن، پیوسته نیمه صنعتی چندمرحله ای، خلائی- مادون قرمز و بسترسیال مادون قرمز است. برای بهینه سازی از روش سطح پاسخ استفاده شد.آزمایش ها در خشک کن پیوسته نیمه‎ صنعتی چندمرحله ای در سه سطح دمای هوای 40، 55 و 70 درجه سلسیوس، با سرعت هوای ثابت یک متر بر ثانیه و سرعت تسمه نقاله 1/0 متر بر دقیقه، در خشک کن خلائی- مادون قرمز در سه سطح دمای هوای 40، 55 و 70 درجه سلسیوس و سه سطح فشار خلا 20، 40 و 60 کیلوپاسکالو در خشک کن بسترسیال مادون قرمز در سه سطح توان مادون قرمز 500، 1000 و 1500 وات، سه سطح سرعت هوای 5/0، 1 و 5/1 متر بر ثانیه و سه سطح دمای هوای 40، 55 و 70 درجه سلسیوس انجام شدند.نقطه ی بهینه خشک کن پبوسته نیمه صنعتی چندمرحله ای به منظور خشک کردن لایه های نازک قارچ دکمه ای خوراکی برای دمای طبقات اول، دوم و سوم به ترتیب 19/51، 70 و 70 درجه‎سلسیوس، مقادیر ضریب نفوذ موثر رطوبت9- 10×79/1متر مربع بر ثانیه، انرژی ویژه مصرفی حرارتی85/7991 گیگاژول بر کیلوگرم، فنول 82/6 میلی گرم بر گرم ماده-خشک، مقدار فلاونوئید 53/5 میلی گرم بر گرم ماده خشک، حلالیت 89/30 درصد، شاخص های رنگی *∆L،*∆aو *∆bبه ترتیب 50/2، 02/1 و 62/7 و با شاخص مطلوبیت 737/0 پیشنهاد شد. بعد از مشخص شدن نقطه بهینه خشک کن پیوسته نیمه‎ صنعتی چندمرحله ای، خواص فیزیکی با مقادیر چگالی توده ای سست وفشرده به ترتیب 204/0 و 273/0 گرم بر میلی لیتر، شاخص کار 27/25 درصد، نسبت هاسنر 33/1، زاویه انباشتگی 41 درجه و زاویه اسلاید 91/37 درجه بدست آمدند.نقطه ی بهینه خشک کن خلائی- مادون قرمزبه منظور خشک کردن لایه های نازک قارچ دکمه ای خوراکی برای فشار خلا 85/31 کیلوپاسکال و دمای 40 درجه‎سلسیوس، مقادیر ضریب نفوذ موثر رطوبت9- 10×35/3متر مربع بر ثانیه، انرژی ویژه مصرفی حرارتی 1/1052 گیگاژول بر کیلوگرم، فنول 04/3 میلی گرم بر گرم ماده خشک، فلاونوئید 94/0 میلی گرم بر گرم ماده خشک، حلالیت 38/28 درصد، شاخص های رنگی *∆L،*∆aو *∆bبه ترتیب برابر 03/15، 89/2 و 11/10 و شاخص مطلوبیت 628/0 پیشنهاد شد. بعد از مشخص شدن نقطه
  11. بهینه سازی فرآیند تولید پلت از ضایعات کشاورزی با استفاده از روش سطح پاسخ
    1396
    حجم زیادی از ضایعات طی فرآیندهای مختلف فرآوری و پس از برداشت محصولات کشاورزی و باغی در کارخانه های صنایع غذایی، مزارع کشاورزی و میدان های میوه و تره بار برجای می ماند که زباله های کشاورزی نامیده می شود.در حال حاضر به دلیل آنکه روش های مناسب برای بازیافت این مواد وجود ندارد، آنها به مسئله مهم زیست محیطی تبدیل شده اند. یکی از راه های مدیریت پسماند های کشاورزی بدون آسیب رساندن به محیط زیست، تبدیل این مواد به موادی با ارزش افزوده بالا می باشد.بنابراین مطالعه روی بازیافت، پسماند ها و ضایعات کشاورزی و صنایع غذایی بسیار مهم و ضروری است. در این تحقیق از ضایعات سیب درختی و کنجاله سویا برای پلت سازی استفاده شد.اثر شرایط مختلف پلت سازی بر روی چگالی ذره ای، مقاومت فشاری و چروکیدگی مورد مطالعه قرار گرفت. رطوبت اولیه نمونه های تفاله سیب درختی 78درصد و کنجاله سویا 23درصد بر پایه تر بدست آمد. به منظور پلت سازی از ضایعات سیب درختی و کنجاله سویااز سه سطح محتوای رطوبتی 30 ،40 و (w.b.) 50%، سه سطح دمای ورودی مواد خام 25، 45 و65 درجه سلسیوس، سه سطح قطر قالب 6، 8 و 10 میلیمتر و سه سطح زمان آسایش تنش 5، 10 و 15ثانیه استفاده شد.در این تحقیق از روش سطح پاسخ به منظورتجزیه وتحلیل داده ها و بهینه سازی استفاده گردید. بیشترین مقدار چگالی ذره ای در تولید پلت از ضایعات سیب درختی 87/3329 کیلوگرم بر مترمربع در دمای مواد خام ورودی 25 درجه سلسیوس، زمان آسایش تنش 5 ثانیه، محتوای رطوبتی 30 درصد و قطر قالب 10 میلیمتر و کمترین مقدار آن 42/436 کیلوگرم بر مترمربع در دمای مواد خام ورودی 25 درجه سلسیوس، زمان آسایش تنش5 ثانیه، محتوای رطوبتی 50 درصد و قطر قالب 6 میلیمتر به دست آمد.بیشترین مقدار چگالی ذره ای در پلت سازی از ضایعات کنجاله سویا 22/3714 کیلوگرم بر مترمربع در دمای مواد خام ورودی 25 درجه سلسیوس، زمان آسایش تنش 5 ثانیه، محتوای رطوبتی 50 درصد و قطر قالب 10 میلیمتر و کمترین مقدار آن 23/557 کیلو گرم بر مترمربع در دمای مواد خام ورودی65 درجه سلسیوس، زمان آسایش تنش5 ثانیه، محتوای رطوبتی 50 درصد و قطر قالب 6 میلیمتر به دست آمد. بیشترین مقدار مقاومت فشاری در پلت سازی از ضایعات سیب درختی 65/331نیوتن در دمای مواد خام ورودی 25 درجه سلسیوس، زمان آسایش تنش 15 ثانیه، محتوای رطوبتی 50 درصد و قطر قالب 6 میلیمتر و کمتر
  12. پیش بینی و مقایسه مصرف انرژی ویژه خشک کردن چند محصول کشاورزی به کمک شبکه های عصبی مصنوعی
    1396
    خشک کردن یکی از مهمترین روش های نگهداری محصولات کشاورزی است که دوره انبارداری این محصولات را افزایش می-دهد. خشک کردن عبارت از خارج نمودن حداکثر آب از مواد غذایی است. در این پژوهش از محصولاتی نظیر شلغم، زالزالک، میوه بنه، بادمجان، آلبالو، ورقه های طالبی، ورقه های سیر، سیب زمینی، پسته، دانه طالبی و باقالا استفاده شد. همچنین از چهار دستگاه خشک کن بستر سیال، مادون قرمز، مایکروویو و پیوسته استفاده گردید. برای خشک کن بستر سیال از چند سطح سرعت و دمای مختلف برای انجام آزمایش ها استفاده شد. همچنین برای خشک کن مادون قرمز و مایکروویو از چند سطح سرعت، دما و توان تابشی و برای خشک کن پیوسته از چند سطح سرعت، دما و سرعت خطی تسمه استفاده گردید. در این خشک کن ها انرژی مصرفی ویژه خشک کردن انواع محصولات محاسبه شدند. شبکه های عصبی مصنوعی برای پیش بینی انرژی مصرفی ویژه به کار برده شد. بهترین شبکه عصبی مصنوعی برای پیش بینی انرژی مصرفی ویژه، شبکه عصبی پیش رو، الگوریتم آموزش تنظیم بیزی با آرایش 1-7-6-7 و تابع محرک TANSIG بود. بیشترین ضریب همبستگی 975/0R2= و کمترین میانگین مربعات خطا MSE=3.41×10-9 بود.
  13. بهینه سازی فرآیند خشک کردن آب هندوانه در خشک کن پاششی با روش سطح پاسخ و الگوریتم ژنتیک
    1395
    هدف از انجام این پژوهش بهینه سازی فرآیند خشک کردن آب هندوانه در خشک کن پاششی تابشی با روش سطح پاسخ و الگوریتم ژنتیک بود. آزمایش ها با استفاده از طرح مربع مرکزی طراحی شدند و در سه سطح دمایی 60، 75 و 90 درجه سلسیوس و سه سطح غلظت ماده کمکی مالتودکسترین 5، 7 و 10 درصد وزن بر حجم به عنوان متغیرهای مستقل و مقادیر لیکوپن، تغییر رنگ، pH، حلالیت، رطوبت، چگالی توده ای و ظرفیت آنتی اکسیدانی به عنوان متغیرهای وابسته انجام شد. نتایج نشان داد که در خشک کن پاششی مورد مطالعه، مقدار لیکوپن با دما رابطه مستقیم و با غلظت ماده کمکی رابطه عکس داشت. بیشترین مقدار لیکوپن 14/27 میلی گرم در 100 گرم در دمای 90 درجه سلسیوس و غلظت مالتودکسترین 5% وزن بر حجم و کمترین مقدار آن 79/18 میلی گرم در 100 گرم در دمای 90 درجه سلسیوس و غلظت مالتودکسترین 10% وزن بر حجم به دست آمد. میزان تغییرات رنگ پودر هندوانه در بازه 04/43- 90/34 بود که بیشترین مقدار آن در دمای 90 درجه سلسیوس و غلظت مالتودکسترین 10% وزن بر حجم و کمترین مقدار آن در دمای 60 درجه سلسیوس و غلظت مالتودکسترین 5% وزن بر حجم مشاهده شد. هم چنین محدوده pH بین 72/5 و 47/5 بود. بیشترین مقدار آن در دمای 90 درجه سلسیوس و غلظت مالتودکسترین 10% وزن بر حجم و کمترین مقدار آن در دمای 60 درجه سلسیوس و غلظت مالتودکسترین 5% وزن بر حجم مشاهده شد. نتایج ارزیابی میزان حلالیت پودر هندوانه تولید شده، تحت تاثیر متغیرهای مستقل نشان داد که بیشرین مقدار حلالیت %12/41 در دمای 60 درجه سلسیوس و غلظت مالتودکسترین 5% وزن بر حجم و کمترین مقدار آن %28/23 در دمای 90 درجه سلسیوس و غلظت مالتودکسترین 10% وزن بر حجم به دست آمد. در این پژوهش افزایش دمای محفظه خشک کن پاششی از 60 به 90 درجه سلسیوس و غلظت ماده کمکی مالتودکسترین از 5 به 10 درصد وزن بر حجم، سبب کاهش رطوبت محصول از 315/0 به 027/0 درصد بر مبنای وزن خشک شد. چگالی توده ای به دست آمده از آب هندوانه در خشک کن پاششی موردمطالعه 6695/0 – 7682/0 بود. بیشترین مقدار در دمای 60 درجه سلسیوس و غلظت مالتودکسترین 10% وزن بر حجم و کمترین مقدار آن در دمای 90 درجه سلسیوس و غلظت مالتودکسترین 5% وزن بر حجم به دست آمد. نتایج این پژوهش نشان داد که ظرفیت آنتی اکسیدانی در یک دمای ثابت با کاهش غلظت ماده کمکی، افزایش یافت. بیشترین مقدار در دمای
  14. بهینه سازی فرآیند خشک کردن مغز گردو به کمک روش های سطح پاسخ، الگوریتم ژنتیک و شبکه های عصبی مصنوعی
    1395
    هدف از انجام این پژوهش بهینه سازی فرآیند خشک کردن مغز گردو در سه خشک کن، پیوسته نیمه صنعتی با پیش تیمار میکروویو، خلاء با پیش تیمار میکروویو و مادون قرمز با پیش تیمار میکروویو و به سه روش سطح پاسخ، الگوریتم ژنتیک و شبکه های عصبی مصنوعی بود. آزمایش ها در خشک کن پیوسته نیمه صنعتی با پیش تیمار میکروویو در سه سطح دمای هوای خشک کردن 45، 60 و 75 درجه سلسیوس، سه سطح توان میکروویو 270، 450 و 630 وات و سه سطح سرعت خطی تسمه 5/2، 5/6 و 5/10 میلی متر بر ثانیه، در خشک کن خلاء با پیش تیمار میکروویو در سه سطح دمای هوای خشک کردن 45، 60 و 75 درجه سلسیوس، سه سطح توان میکروویو 270، 450 و 630 وات و سه سطح فشار خلاء 20، 40 و 60 کیلوپاسکال و در خشک کن مادون قرمز با پیش تیمار میکروویو در سه سطح دمای هوای خشک کردن 45، 60 و 75 درجه سلسیوس، سه سطح توان میکروویو 270، 450 و 630 وات و سه سطح توان مادون قرمز 500، 1000 و 1500 وات انجام شدند. در طی فرآیند خشک کردن، رطوبت اولیه مغز گردو از 48 درصد به 5 درصد بر مبنای وزن خشک کاهش پیدا کرد. به منظور پیش بینی رطوبت در طی فرآیند خشک کردن از ده مدل ریاضی استفاده شد. نتایج نشان داد که مدل میدیلی دارای بهترین عملکرد در پیشبینی رطوبت مغز گردو با ضریب 9927/0=R2 برای خشک کن پیوسته، 9918/0=R2 برای خشک کن خلاء و 9917/0=R2 برای خشک کن مادون قرمز بود. مقادیر چروکیدگی، تغییرات کلی رنگ، ضریب پخش موثر رطوبت، انرژی فعال سازی و انرژی ویژه مصرفی خشک کردن مغز گردو در خشک کن پیوسته نیمه صنعتی با پیش تیمار میکروویو به ترتیب بین 53/6 تا 55/11 درصد، 27/8 تا 28/18، 8-10×04/1 تا 8-10×74/9 مترمربع بر ثانیه، 58/11 تا 52/24 کیلوژول بر مول و 8409/0 تا 3319/10 گیگاژول بر کیلوگرم، در خشک کن خلاء با پیش تیمار میکروویو به ترتیب بین 26/8 تا 65/14 درصد، 54/5 تا 90/13، 8-10×18/1 تا 8-10×01/6 مترمربع بر ثانیه، 99/20 تا 55/39 کیلوژول بر مول و 0575/0 تا 1538/0 گیگاژول بر کیلوگرم و در خشک کن مادون قرمز با پیش تیمار میکروویو به ترتیب بین 72/6 تا 50/13 درصد، 10/6 تا 73/16، 8-10×37/1 تا 8-10×46/4 مترمربع بر ثانیه، 55/10 تا 65/20 کیلوژول بر مول و 1833/0 تا 5805/0 گیگاژول بر کیلوگرم بدست آمد. در این پژوهش بهینه سازی فرآیند خشک کردن مغز گردو به سه روش سطح پاسخ، الگوریتم ژنتیک و شبکه های عصبی مصن
  15. طراحی، ساخت و بهینه سازی خشک کن انجمادی برای برگ اسطوخودوس و مقایسه آن با خشک کنهای خلائی-مادون قرمز، پیوسته نیمه صنعتی چندمرحله ای و خورشیدی
    1395
    هدف از انجام این پژوهش بهینه سازی فرایند خشک کردن برگ اسطوخودوس با خشک کن خلائی مادون قرمز، پیوسته نیمه صنعتی چندمرحله ای، انجمادی و خشک کردن در شرایط طبیعی بود. بهینه سازی با روش سطح پاسخ و با کمک نرم افزار دیزاین اکسپرت انجام شد. برای هر آزمایش پارامترهای فنل کل بافت، ظرفیت آنتی اکسیدان، ضریب نفوذ موثر رطوبت و شاخص های رنگی L، a و b اندازه گیری و ارزیابی شد. ارزش وزنی پارامترهای کیفی به منظور بهینه سازی به روش سطح پاسخ از زیاد به کم به ترتیب: فنول کل بافت و ظرفیت آنتی اکسیدان با پنج ستاره، ضریب نفوذ موثر با سه ستاره و تغییرات شاخص های رنگی با یک ستاره تعیین شد. برای خشک کردن برگ اسطوخودوس با با خشک کن خلائی مادون قرمز از سه سطح دمایی 40، 50 و 60 و سه سطح خلا 20، 40 60 استفاده شد. اثر تغییر دما بر ضریب نفوذ موثر رطوبت و اثر تغییر خلا بر رفیت انی اکسیدان در سطح 0/01 معنی دار شدند. هممچنین اثر تغییر خلا بر شاخص رنگی a در سطح 0/05 معنی دار شد و رنگ آن به زردی متمایل شد. تغییرات فنل کل بافت برای خشک کردن برگ اسطوخودوس با خشک کن خلائی مادون قرمز معنی دار نشد و د نهات خلا 20 و دمای 60 با فنول کل بافت 1/648، ظرفیت آنتی اکسیدان 0/754، ضریب نفوذ موثر رطوبت 1/58 و شاخص های رنگی 1/315، 1/803 و 4/131 به عنوان نقطه بهینه با شاخص مطلوبیت 0/767 پیشنهاد شد. به منظور خشک کردن چند مرحله ای برگ اسطوخودوس با خش کن پیوسته نیمه صنعتی چند مرحله ای از یک یک سیکل دمایی سه مرحله ای 40، 5 و 60 درجه استفاده شد. خشک کردن چند مرحله ای اثر معنی داری روی فنول کل و آنت اکسیدان نداشت. اما اثر پدیده بازپخت روی ضریب نفوذ موثر رطوبت مشاهده شد. ضریب نفوذ موثر رطوبت برای تغییر دمای طبقه اول در سطح 0/05 معنی دار شد. همچنین تغییرات دو شاخص رنگی معنی دار شد. دمای طبقه اول، دوم و سوم به ترتیب 54/47، 41/90 و 56/86 با فنول کل بافت 2/925، ظرفیت آنتی اکسیدان 0/355، ضریب نفوذ موثر رطوبت 1.433 و شاخص های رنگی 0.87، 1.41 و 5.389 به عنوان نقطه بهینه با شاخص مطلوبیت 05 پیشنهاد شد.
  16. بهینه سازی خرمنکوب عدس به روش شبکه های عصبی مصنوعی، سطح پاسخو و الگوریتم ژنتیک
    1394
    هدف از انجام این پژوهش بهینه سازی فرآیند خرمنکوبی عدس با یک دستگاه خرمنکوب متداول در غرب کشور با سه روش شبکه های عصبی مصنوعی، سطح پاسخ و الگوریتم ژنتیک بود. آزمایش ها با یک خرمنکوب دندانه میخی در سه سطح رطوبت محصول 5، 10 و 15 درصد (بر مبنای تر)، سه سطح سرعت کوبنده 8، 12 و 16 متر بر ثانیه، سه سطح فاصله بین کوبنده و ضدکوبنده 9، 12 و 15 میلی متر و سه سطح نرخ تغذیه 70، 170 و 270 کیلوگرم در ساعت انجام شد. متغیرهای وابسته شامل درصد شکست دانه، درصد بازده کوبش و درصد جوانه زنی بودند. آزمایش ها بر روی رقم محلی شهرستان بیجار انجام گرفت. با استفاده از روش سطح پاسخ وبر اساس آنالیز نتایج بدست آمده در این مطالعه، بیشترین مقدار بازده کوبش (2/95 درصد) در فاصله کوبنده و ضدکوبنده 9 میلی متر، سرعت کوبنده 16 متر بر ثانیه، نرخ تغذیه 70 کیلوگرم در ساعت و رطوبت محصول 5 درصد بدست آمد. کمترین مقدار بازده کوبش برابر 41/90 درصد بود. کمترین مقدار بازده کوبش در فاصله کوبنده و ضدکوبنده 12 میلی متر، سرعت کوبنده 12 متر بر ثانیه، نرخ تغذیه 170 کیلوگرم در ساعت و رطوبت محصول 15 درصد بدست آمد. اثر مدل پیشنهادی، تمامی متغیرهای مستقل، اثرهای متقابل رطوبت محصول×سرعت کوبنده، سرعت کوبنده×فاصله کوبنده وضدکوبنده و همچنین توان دوم سرعت کوبنده در سطح 1% بر درصد بر بازده کوبش معنی دار بودند. اثر متقابل نرخ تغذیه×سرعت کوبنده در سطح 5% بر بازده کوبش معنی دار شد. تمامی متغیرهای مستقل و توان دوم سرعت کوبنده در سطح 1% بر درصد جوانه زنی دانه عدس معنی دار شدند. همچنین اثر متقابل رطوبت محصول×سرعت کوبنده در سطح 5% بر درصد جوانه زنی دانه عدس معنی دار شد. سرعت کوبنده بیشترین تاثیر را بر درصد جوانه زنی داشت. فاصله کوبنده و ضدکوبنده کمترین تاثیر را بر درصد جوانه زنی داشت.بیشترین درصد جوانه زنی (21/99 درصد) در رطوبت 15 درصد، نرخ تغذیه 270 کیلوگرم در ساعت، سرعت کوبنده 8 متر بر ثانیه و فاصله کوبنده و ضد کوبنده 15 میلی متر بدست آمد. کمترین درصد جوانه زنی (95/41 درصد) در رطوبت 5 درصد، نرخ تغذیه 70 کیلوگرم در ساعت، سرعت کوبنده 16 متر بر ثانیه و فاصله کوبنده و ضدکوبنده 9 میلی متر حاصل شد.بیشترین و کمترین درصد جوانه زنی به ترتیب در رطوبت 15 درصد برابر 36/82 درصد و رطوبت 5 درصد برابر 04/71 درصد بدست آمد. تمامی متغیرهای مستقل و اثرها
  17. پیش بینی خواص حرارتی کیوی و خرمالو به کمک شبکه های عصبی مصنوعی و سیستم استنتاج عصبی-فازی
    1394
    هدف از انجام این پروژه پیش بینی ضریب هدایت حرارتی، ضریب نفوذ حرارتی و ظرفیت گرمایی ویژه میوه ی کیوی و خرمالو بود. خواص حرارتی اصلی ترین پارامترهای موادغذایی برای نگه داری، تولید فرآورده، خشک کردن، خنک کردن، پاستوریزه و استرلیزه کردن و بسیاری فرآیندهای حرارتی بشمار می رود و در طراحی مهندسی تجهیزات پس از برداشت که شامل فرآیندهای حرارتی هستند مورد استفاده قرارمی گیرند. آزمایشها درچهار سطح دمایی در محدوده ی 40 تا 80 درجه سلسیوس و چهار سطح رطوبتی در محدوده ی 77/37 تا (w.b) 17/85% برای خرمالو و محدوده ی 16/47 تا (w.b) 55/81% برای کیوی انجام شد. تغییرات چگالی برای میوه ی خرمالودر محدوده ی رطوبتی از 3/1392تا kg/m32/1102 بدست آمد. ضریب هدایتی حرارتی به صورت خطی در محدوده ی 14/0تا W/m ºC 3819/1 افزایش یافت و نیز با افزایش دما از 40 تا 80 درجه سلسیوس این ضریب با افزایش همراه بود. برای ضریب نفوذ گرما از روش دیکرسون استفاده شد و افزایش خطی در محدوده ی 6-10×128 تا m²/h 6-10×163 برای میوه ی خرمالو مشاهده شد. ظرفیت گرمایی ویژه برای کمترین رطوبت (kJ/kgºC) 4982/3 و برای بیشترین رطوبت (kJ/kgºC) 0079/6 بدست آمد. آزمایشات برای میوه کیوی نتایجی مشابه داشت. چگالی با افزایش رطوبت به صورت خطی از 4/1159 تا kg/m3 9/1081 کاهش یافت و ضریب هدایت حرارتی از 2679/0 تا W/m ºC 7267/0 افزایش یافت. ضریب نفوذ گرما از 6-10× 148 تا m²/h6-10× 196 با افزایش خطی بدست آمد و ظرفیت گرمایی ویژه از0152/1 تا kJ/kgºC 0644/6 برای مخلوط میوه کیوی افزایش یافت. برای پیش بینی ضریب هدایت حرارتی از شبکه عصبی مصنوعی و سیستم استنتاج عصبی-فازی استفاده شد. بهترین شبکه عصبی مصنوعی برای پیش بینی ضریب هدایت حرارتی در قالب پیشخور با تابع تنظیم بیزی، آرایش 1-10-2، 63 چرخه آموزشی، 0=MSE و 1= R2 بود. مناسب ترین شبکه عصبی- فازی با 25 چرخه آموزشی و تابع گوسی 0/06905=RMSE ، 0/09759 = MAE و 9472/0=R2 بدست آمد.
  18. بهینه سازی فرآیند خشک کردن چندمرحله ای بادام در خشک کن های میکروویو، پیوسته نیمه صنعتی و خلائی به کمک روش سطح پاسخ و الگوریتم ژنتیک
    1393
    هدف از انجام این پژوهش بهینه سازی فرایند خشک کردن مغز بادام در خشک کن پیوسته نیمه صنعتی با پیش تیمار میکروویو، خلا مادون قرمز با پیش تیمار میکروویو و مادون قرمز با پیش تیمار میکروویو بود. آزمایش ها در خشک کن پیوسته نیمه صنعتی با پیش تیمار میکروویو در سه سطح دمای هوای 45، 60 و 75 درجه سیلسیوس، سه سطح سرعت خطی تسمه نقاله 2.5، 6.5 و 10.5 میلی متر بر ثانیه و سه سطح توان میکروویو 270، 450 و 630 وات، در خشک کن خلا مادون قرمز با پیش تیمار میکروویو در سه سطح دمای هوای 45، 60 و 75 درجه سیلسیوس، سه سطح فشار خلا 20، 40 و 60 کیلوپاسکال سه سطح توان میکروویو 270، 450 و 630 وات و در خشک کن مادون قرمز با پیش تیمار میکروویو در ر سه سطح دمای هوای 45، 60 و 75 درجه سیلسیوس، سه سطح توان مادون قرمز 500، 1000و 1500 وات و سه سطح توان میکروویو 270، 450 و 630 وات انجام شد.
  19. بررسی خواص رئولوژیکی، مکانیکی و رنگ سنجی انواع مختلف اسپاگتی
    1392
  20. بررسی تاثیر میدان مغناطیسی روی برخی ویژگی های فیزیکی، مکانیکی و شیمیایی و خشک شدن حبه انار در شرایط خلاء
    1392
  21. بررسی تاثیر مغناطیسی روی برخی ویژگی های فیزیکی، مکانیکی و شیمیایی و خشک شدن حبه انار در شرایط خلاء
    1392
  22. بهینه سازی خشک کردن میوه بنه در خشک کن پیوسته نیمه صنعتی به کمک شبکه های عصبی مصنوعی و روش سطح پاسخ
    1392
  23. بهینه سازی خشک کردن فندق در بستر سیال مادون قرمز با استفاده از روش سطح پاسخ
    1392
  24. بهینه سازی خشک کردن پسته در میکروویو بستر سیال به کمک روش سطحی پاسخ
    1392
  25. بهینه سازی خشک کردن پسته در میکروویو بستر سیال به کمک روش سطح پاسخ
    1392
  26. طراحی و ساخت دستگاه سمپاش دقیق براساس نقشه دیجیتال علف هرز
    1392
  27. بررسی تاثیر پوشش سلولزی روی برخی خواص فیزیکی، مکانیکی و شیمیایی توت فرنگی
    1392
  28. بررسی تاثیر پوشش سلولزی روی برخی خواص فیزیکی، مکانیکی و شیمیایی توت فرنگی
    1392
  29. طراحی و ساخت سامانه غیرمخرب جداسازی بادرنگ محصولات کشاورزی براساس اثر پایروالکتریک- مطالعه موردی: سیب و پرتقال
    1392
  30. شناسایی و تعیین موقعیت پرتقال بر روی درخت با استفاده از پردازش تصویر
    1392