Ebrahim Ahmadi

Professor

Update: 2024-11-21

Ebrahim Ahmadi

Faculty of Agriculture / Department of Biosystem Engineering

P.H.D dissertations

  1. تحليل مكانيكي و حرارتي صدمات مكانيكي سيب و ارائه مدلي مناسب جهت ارتباط آنها با تصاوير دوربين حرارتي
    ابراهيم چاوشي 2022
    ميوه سيب در طي فرآيندهاي پس از برداشت تحت تاثيربارهاي ضربه اي متعددي قرار مي گيرد كه منجر به آسيب و كوفتگي مـي گردد. اين مطالعه با هدف شبيه سازي نيروها و تحليل صدمات ايجاد شده در سيب رقم رد دليشز بر اثر اعمال بارهاي ضربه اي، به منظور ارائه راهكارهايي براي طراحي فرآيندها و ماشين آلات مناسب انجام شد. براي رسيدن به اين هدف خواص فيزيكي و مكانيكي سيب در سه بخش پوست، گوشت و هسته تعيين گرديد. در شبيه سازي المان محدود براي دو بخش گوشت و هسته، مدل ماده ويسكوالاستيك و براي بخش پوست مدل ماده الاستيك-پلاستيك، در نرم افزار آباكوس تعريف شد. در بخش بارگذاري شبيه سازي، پارامترهاي مورد نياز به صورت ديناميكي تعريف شد و نتايج آزمون ضربه پاندول به دو روش نيرو-زمان و سرعت-زمان در 3 سطح ضربه وارد نرم افزار شد و نتايج دو روش شبيه سازي با هم مقايسه شد. حجم آسيب با استفاده از تصاوير ميكروسكوپ الكتروني تعيين شد. نتايج نشان داد، در روش شبيه سازي بر اساس داده هاي نيرو-زمان، حجم كوفتگي 9/5 درصد با نتايج آزمون تجربي و مقدار نيروي برخورد خروجي نرم افزار 76/4 درصد نسبت به آزمون پاندول اختلاف دارد. در روش شبيه سازي بر اساس داده هاي سرعت-زمان، حجم كوفتگي 97/15 درصد و مقدار نيروي برخورد 63/13 درصد نسبت به آزمون پاندول اختلاف دارد. بنابراين استفاده از داده هاي نيرو-زمان در شبيه سازي ديناميكي المان محدود، به ميزان 70% برآورد بهتري نسبت به روش شبيه سازي بر اساس داده هاي سرعت-زمان ارائه مي دهد.
    Thesis summary

  2. استفاده از بيني الكترونيكي به منظور تشخيص سريع برخي بيماري ها درمراحل نگهداري و فرآوري گياه سير (Allium sativum L.)
    عليرضا مكاري چيان 2022
    سير يكي از محصولات ارزشمند است كه مصرف آن به صورت مداوم در حال افزايش است. مصرف رو به رشد سير، نيازمند تأمين پايدار اين محصول ويژه است. تأمين منابع اين محصول، در گرو مسائل متعددي مانند افزايش راندمان كشت، ارتقاي كيفيت برداشت، و همچنين بهينه سازي فرآوري و ذخيره سازي آن مي باشد. فرآوري و ذخيره سازي سير، از كليدي ترين مراحلي است كه وجود كوچكترين نقصان در آن مي تواند سبب خسارات فراواني شود. عوامل مختلفي مي تواند تهديد كننده ي كيفيت سير در هنگام فرآوري و ذخيره سازي آن باشد. يكي از عوامل مخاطره آميز براي كيفيت سير، وجود عوامل بيماري زاي قارچي است كه راندمان و بهره وري اين محصول را به شدت تحت تأثير قرار مي دهد. همچنين، نوع فرآوري و همچنين شرايط ذخيره سازي از ديگر عواملي مي باشند كه كيفيت سير را دستخوش تغييرات مي كنند. سير يكي از محصولاتي است كه كوچك-ترين تنزل كيفيت، سبب تغييرات زيادي در رايحه ي آن مي شود. سعي بر آن شد تا با استفاده از رويكردي نوين مانند سنجش رايحه ي سير، اقدام به پايش كيفي آن در مراحل فرآوري و نگهداري شود. بنابراين، از يك بيني الكترونيكي به منظور رايحه-سنجي سير، تحت اعمال فاكتورهاي مؤثر در مراحل فرآوري و نگهداري استفاده شد. در همين راستا اين تحقيق در دوبخش مجزاي استفاده از بيني الكتروني در مرحله ي فرآوري و همچنين استفاده از بيني الكترونيكي در مرحله ي نگهداري، انجام پذيرفت. به موازات اين رويكرد غيرمخرب، از آزمايش هاي متعدد ديگري نيز بهره گرفته شد تا ميزان همبستگي شاخصه ي كيفي بررسي شود. در اين تحقيق، به منظور آناليز داده ها از روش هاي تحليلي متنوعي مانند آناليز واريانس، آزمون مقايسه اي چندگانه، آناليز مؤلفه هاي اصلي، آناليز تفكيك خطي، ماشين بردار پشتيبان، شبكه عصبي پس انتشار خطا، و حداقل مربعات جزئي استفاده شد. نتايج مشخص نمودند كه عوامل محيطي مي توانند به سرعت كيفيت سير را تحت الشعاع قرار دهند. همچنين استفاده از رويكردهايي محافظتي مانند اتمسفر كنترل شده و يا استفاده از بسته بندي هاي نوين مي تواند كاهش كيفيت سير را به تعويق بياندازد. خروجي روش آناليز مؤلفه هاي اصلي نشان داد كه كوچكترين تغيير در بافت سير، منجر به تغييرات پروفايل رايحه ي سير مي شود. در نهايت نتايج اثبات نمودند كه بيني الكترونيكي مي تواند به عنوان مرجعي در زمينه ي پايش كيفي سير مورد استفاده قر
    Thesis summary

  3. توليد بسته بندي نانويي با اتمسفر اصلاح شده و پوشش هاي نانويي و بررسي اثرات آنها بر خواص مهندسي و كيفيت قارچ دكمه اي در طول دوره نگه داري
    رشيد غلامي 2019
    در اين تحقيق روش هايي همچون پوشش كايتوسان، نانو فيلم و اصلاح اتمسفر دروني بسته بندي جهت حفظ كيفيت قارچ سفيد دكمه اي در طول دوره نگهداري مورد استفاده قرار گرفته است. قارچ برداشت شده در دو گروه بدون پوشش و با پوشش (كايتوسان با غلظت يك درصد) تقسيم بندي شدند و در سه نوع بسته بندي (معمولي، نانويي و نانو+مپ) قرار گرفتند. بسته هاي نانو+مپ حاوي 10%اكسيژن، 10%دي اكسيد كربن و 80% نيتروژن بودند. نمونه ها به مدت 10 روز و در دماي 4 و 25 درجه قرار داده شدند. پارامترهاي فيزيكي (رطوبت و شاخص هاي رنگ)، پارامترهاي شيميايي (pH و TSS) و پارامترهاي مكانيكي (مدول الاستيسيته و نيروي نفوذ) به صورت يك روز در ميان اندازه گيري و محاسبه شدند. از طرفي تغييرات گازهاي اكسيژن و دي اكسيد كربن نيز در طول دوره نگهداري مورد بررسي قرار گرفتند. نتايج نشان دهنده تاثير معني دار (در سطح 1 و 5 درصد) پوشش كايتوسان، نوع بسته-بندي، دوره نگهداري و اثرات متقابل آنها بر پارامترهاي اندازه گيري و محاسبه شده بود. استفاده از فيلم نانو به دليل نفوذپذيري كم نسبت به گازهاي اكسيژن و دي اكسيد كربن و همچنين اتمسفر اصلاح شده در كنترل تنفس قارچ و حفظ خواص فيزيكي، شيمايي و مكانيكي آن تاثير مثبت داشت.
    Thesis summary

  4. بررسي خواص فيزيكي، مكانيكي و شيميايي توت فرنگي تحت شرايط انبارداري با پوشش و بسته بندي نانو كامپوزيت در شرايط اتمسفر كنترل شده
    حسين باريكلو 2018
    انبارداري از مهم ترين عمليات پس از برداشت براي محصولات كشاورزي از جمله توت فرنگي مي باشد. توجه به شرايط و نحوه انبارداري كمك شاياني براي حداقل كردن ضايعات مي كند. از مهم ترين روش هاي معمول در حفظ كيفيت و كمك به انبارداري مناسب تر، استفاده از روش پوشش دهي و بسته بندي نانو كامپوزيت محصولات كشاورزي مي باشد. مي توان با تركيب اين دو روش آسيب هاي موجود در انبارداري را كاهش داد. در مرحله اول اين پژوهش ميوه توت فرنگي رقم گاويتا جهت تعيين اثر پوشش دهي كيتوسان، بسته بندي با فيلم پلي اتيلن و نانو كامپوزيت رس بر خواص فيزيكي، شيميايي و مكانيكي مورد آزمايش قرارگرفت. متغيرهاي وابسته (شيميايي: pH و درصد بريكس؛ فيزيكي: رنگ و افت وزن و مكانيكي: سفتي و مدول الاستيسيته) و مستقل (دو سطح دماي 25 و 4 درجه سلسيوس، دو سطح بسته بندي با فيلم پلي اتيلن و نانو كامپوزيت رس و دو سطح پوشش دهي كيتوسان و بدون پوشش دهي) انتخاب و در قالب طرح فاكتوريل چند متغييره تصادفي مورد تحليل قرار گرفتند. نتيجه تجزيه واريانس مربوط به داده هاي پارامترهاي رنگي L*، * a،b* ، اختلاف رنگ، افت وزن، pH، درصد بريكس، سفتي و مدول الاستيسيته در مورد اثرهاي اصلي و متقابل در سطوح احتمال 05/0 درصد معني دار شد. با توجه به نتايج تجزيه واريانس بين پارامترهاي مستقل و وابسته اثر معني داري بدست آورده شد. به طور كلي بسته بندي با فيلم نانو كامپوزيت با پوشش دهي كيتوسان كمترين تغييرات در طول دوره نگهداري بر پارامترهاي رنگي L*، * a،b* ، اختلاف رنگ، افت وزن، pH، درصد بريكس، سفتي و مدول الاستيسيته ميوه توت فرنگي نسبت به روز اول نگهداري داشت. همچنين به طور كلي تغييرات پارامترهاي فيزيكي، شيميايي و مكانيكي در دماي 4 درجه سلسيوس در طول دوره انبارداري كمتر از دماي 25 درجه سلسيوس بود. نتايج نشان داد كه نيرو و تنش برشي در فيلم نانوكامپوزيت بالاتر از فيلم پلي اتيلن شد. در مرحله دوم اين پژوهش تغييرات گازي درون بسته بندي، خواص كيفي و مكانيكي توت فرنگي پوشش دهي شده در شرايط كنترل اتمسفر در طول دوره انبارداري مورد تحليل قرار گرفت. در مرحله اول فيلم نانوكامپوزيت C0S0 ، C1S0.75 و C2S0.75 (C بيانگر نانو رس و S بيانگر نانو سيليس) به روش مخلوط مذاب تهيه شد. سپس ميوه توت فرنگي در شرايط كنترل اتمسفر (10% اكسيژن، 15% دي اكسيد كربن و 75% نيتروژن) مورد بسته بندي
    Thesis summary

  5. مطالعه رفتار ميكرومكانيكي بافت سيب زميني بوسيله ميكروسكوپ الكتروني و شبيه سازي المان محدود بافت: تاثير فشار ترگر، انرژي ضربه و انبارماني
    صفورا يونجي 2018

Master Theses

  1. شبيه سازي كوفتگي ميوه خرمالو تحت بار ديناميكي بوسيله روش المان محدود
    الهه سهيل سرو 2023
  2. ارزيابي و شبيه سازي نحوه انتقال حرارت و تعيين توزيع الگوي دمايي داخل مبدل حرارتي پوسته ولوله به وسيله ديناميك سيالات محاسباتي در فرآيند پاستوريزاتور رب گوجه فرنگي
    شاهين اسدبيگي 2023
  3. تاثير ويتامين Dپوشش دهي شده با فيبر تفاله گوجه فرنگي بر ويژگي هاي فيزيكو شيميايي و رئولوژيكي و ميكروبي رب گوجه فرنگي
    مريم محمدي 2022
    ابتدا 50 درصد آب با رب اسپتيك در پيش ميكسر كاملا ميكس و توسط خلا به درون ميكسر تحت خلا كشيده مي شود سپس مواد پودري شامل نشاسته، استابيلايز، پياز تازه رنده شده، پودر سير، نمك و با نصف ديگر آب ميكس سپس در مرحله آخر سركه به همراه طعم دهنده وارد ميكسر شده و به مدت 10 دقيقه تحت خلا با دماي 70 درجه سانتيگرد پخت داده خواهد شد بعدا از انجام آزمايشات لازم تاييد واحد كنترل كيفيت وارد مخزن ذخيره و از آنجا وارد دستگاه پاستورازياسيون لوله اي به مدت 20 دقيقه با دماي 88 درجه پاستوريزه خواهد گرديد، در مرحله بعد كچاپ پاستوريزه وارد پركن روتاري و بعد از پر شدن ظزوف دربندي ظروف توسط دستگاه دربندي انجام خواهد شد سپس چهت انجام پلمپ فويل ظروف از زير دستگاه سيل القايي رد شده و بلافاصله وارد حوضچه آب سرد خواهد گرديد.  بررسي رب گوجه فرنگي غني شده از نظر خواص ظاهري (تغييرات شاخص هاي رنگي و رئولوژي) نمونه ها.  بررسي پايداري رب گوجه فرنگي غني شده در طي مدت زمان نگهداري نمونه ها.  بررسي بار ميكروبي رب گوجه فرنگي غني شده با تفاله گوجه فرنگي و ويتامين D  با اضافه نمودن تفاله گوجه فرنگي و ويتامين D خواص رئولوژيكي و بارميكروبي، رنگ و طعم نهايي تغيير مي كند.  امكان پوشش دهي ويتامين D با تفاله گوجه فرنگي وجود دارد.  پوشش دهي ويتامين D با فيبر رب گوجه فرنگي باعث حفظ آن در توليد رب مي شود .
    Thesis summary

  4. بررسي اثر پلاسماي سرد بر ميكروب زدايي وكيفيت پنير سفيد ايراني
    فاطمه سلطاني 2022
    پنير از پرمصرف ترين فرآورده هاي شير است و در مواردي ميزان مصرف آن به عنوان نشانه ي رشد اقتصادي يك كشور محسوب مي گردد. توليد پنير در جهان روند افزايشي داشته است. در حال حاضر يكي از پرمصرف ترين پنيرهاي سفيد نمكـي در ايـران پنيـر توليـدي بـه روش اولترا فيلتراسيون (Ultrafiltration) است. پلاسماي غير حرارتي (سرد) يك روش نوين جهت حذف ميكروارگانيسم هاي مواد غذايي مي باشد. بدين منظور در اين پژوهش اثر پلاسماي سرد بر كاهش بار ميكروبي و ويژگى هاى كيفى و رئولوژيكي نمونه هاي پنير توليده شده از طريق آزمون هاى مختلف بررسي گرديد. نمونه ها در شركت شير پگاه همدان تحت دو تيمار ميكروبي (كپك مخمر و كليفرم) و مدت اعمال پلاسما در دو سطح (7 و 13 دقيقه) و نمونه شاهد (فاقدآلودگي، فاقد پلاسما) تهيه و توليد شدند و طي دوره نگهداري 30 روزه هر ده روز يك-بار با 2 تكرار توسط آزمون هاي رنگ سنجي، pH، TPA، وارنر و تنش آسايي مورد آزمايش قرار گرفتند. نتايج حاصل از تجزيه و تحليل آماري داده هاي بدست آمده، تفاوت معني داري را در صفات مورد ارزيابي بين نمونه شاهد و تيمارهايي كه تحت فرآيند با پلاسماي سرد قرار گرفتند نشان داد. بين نمونه هاي فرآيند شده با پلاسما نيز تفاوت هايي به لحاظ ويژگي هاي كيفي مشاهده شد كه قابل بررسي مي باشد.
    Thesis summary

  5. ارزيابي و اعتبارسنجي غيرمخرب برخي ويژگيهاي كيفي پس از برداشت گل رز به وسيله طيف سنج فيبر نوري
    آرزو مرادي نام فرد 2022
    اﯾﻦ آزﻣﺎﯾﺶ در آزﻣﺎﯾﺸﮕﺎه ﺧﻮاص ﻣﮑﺎﻧﯿﮑﯽ ﮔﺮوه مهندسي ﺑﯿﻮﺳﯿﺴﺘﻢ داﻧﺸﮕﺎه ﺑﻮﻋﻠﯽ ﺳﯿﻨﺎ ﺑﻪ ﺷﺮح زﯾﺮ اﻧﺠﺎم ﺧﻮاﻫﺪﺷﺪ: در اين آزمايش گل هاي رز شاخه بريده ازگلخانه تهيه خواهند شد و پس از آماده سازي اوليه، بسته بندي آن ها صورت خواهدگرفت. تيمارهاي اعمال شده شامل: نوع بسته بندي در سه سطح (شاهد، اتمسفر اصلاح شده و خلا نسبي)، دو نوع فيلم (فيلم معمولي و فيلم نانو)، دماي نگهداري موردنظر (دو سطح دمايي) و مدت زمان نگهداري مناسب مي باشد. بر مبناي تيمارهاي اعمال شده و تعداد تيمارها، بسته هاي مشخصي از هر خوشه تيماري تعيين و براي انجام آزمايشات انتخاب خواهدشد. ارزيابي ها و آزمون هاي زير در مدت نگهداري پس از برداشت مورد بررسي قرار خواهد گرفت: 1) ارزيابي هاي غير مخرب شامل طيف سنج فيبرنوري تا محدوده ي nm 1100 و آزمون رنگ سنجي 2) آزمون هاي فيزيكي شامل: رطوبت 3) آزمون هاي شيميايي شامل: اندازه گيري تركيبات آنتوسيانين، آنتي اكسيدان، فلاونول ها و كاروتنوئيدها 4) آزمون گازسنجي 5) آزمون هاي مكانيكي شامل: آزمون كششي يا برشي يا پانچري بر روي گلبرگ، برگ و يا ساقه گل انجام خواهد گرفت. داده هاي اين تحقيق به صورت آزمون فاكتوريل در قالب طرح كاملا تصادفي مورد بررسي و تجزيه تحليل قرار خواهد گرفت.
    Thesis summary

  6. بررسي تأثير عصاره ي گياه كاپاريس اسپينوزا بر ويژگي هاي كيفي سس مايونز كم چرب
    فاطمه طالبي مزرعه شاهي 2022
    چكيده: سس مايونز به عنوان محصولي پرچرب در معرض فساد اكسيداتيو است. در اين مطالعه ابتدا عصاره گياه كاپاريس اسپينوزا توسط آب مقطر و حلال اتانول %30 در توان هاي متفاوت ماكروويو (810-90 وات) و زمان هاي استخراج گوناگون (15-1 دقيقه) استخراج شد و سپس با انجام آزمون هاي مقدار فنل كل، ظرفيت آنتي اكسيداني كل و درصد مهار راديكال DPPH، بهترين نوع عصاره (در شرايط توان 810 وات و زمان 25/3 دقيقه براي عصاره اتانولي %30، 24/461 وات و 49/3 دقيقه براي عصاره آبي) انتخاب شد. سپس جهت بررسي تأثير عصاره بر روي روند اكسيداسيون، از فرمولاسيون سس مايونز پرچرب (حاوي %73 چربي) استفاده شد. مقادير متفاوتي از عصاره ي بهينه به تيمارهاي طراحي شده افزوده شد و سپس تيمارهاي مختلف در شرايط اكسيداسيون تسريع يافته در دماي 65 درجه سانتي گراد قرار گرفتند. آزمون هاي سنجش پراكسيد، انديس پاراآنيزيدين، انديس توتوكس، pH و اسيديته در روزهاي يك، هشت و شانزده انجام شد و درنهايت بهترين تركيب عصاره (%75 عصاره آبي و %25 بنزوات سديم در تيمارهاي حاوي عصاره آبي؛ 0% عصاره اتانولي و %100 بنزوات سديم در تيمارهاي حاوي عصاره اتانولي %30) ازلحاظ مهار اكسيداسيون در سس مايونز پرچرب انتخاب شد. جهت تهيه ي سس مايونز كم چرب، ديسپرسيون %20 ايزوله پروتئين سويا جايگزين چربي شد. با استفاده از طرح آزمايش مخلوط (mixture design) مقادير متفاوتي از روغن، ديسپرسيون 20 درصد پروتئين سويا و تخم مرغ كامل مورد استفاده قرار گرفت. در اين مرحله در كنار جايگزيني چربي با ديسپرسيون %20 ايزوله پروتئين سويا، تغييرات ديگر عوامل موجود در فرمولاسيون، شامل درصد تخم مرغ به كاررفته به عنوان امولسيفاير مورد بررسي قرار گرفت. در اين مرحله بهترين سطح تركيب فاكتورها (كمترين محصولات اكسيداسيون توليد شده، بيشترين امتيازات مربوط به خواص حسي و بالاترين سطح ويسكوزيته) در تيمار كنترل حاوي 750 پي پي ام بنزوات سديم، داراي %40 روغن و 33 درصد ديسپرسيون ايزوله پروتئين سويا و %24 تخم مرغ كامل تعيين شد. همچنين بهترين سطح تركيب فاكتورها در تيمار داراي %75 عصاره ي آبي و %25 بنزوات سديم (از مقدار كل 750 پي پي ام)، %47 روغن، %28 ديسپرسيون %20 ايزوله پروتئين سويا و %22 امولسيفاير انتخاب شد. نتايج حاصله از تيمارها در مرحله ي اول، باوجود معني دار نبودن ارتباط ميان متغيرهاي وابسته ي شاخ
    Thesis summary

  7. تأثير تيمار پلاسماي سرد بر ميكروب زدايي و ويژگيهاي كيفي انگور طي دوره نگه داري
    علي خلج 2020
    انگور يك محصول مهم باغباني و باارزش اقتصادي فراوان است. بيماري هاي قارچي از مهمم تمري عوامم فسماد و تيريمح محصمو كشاورزي پس از برداشت است. استفاده از پلاسماي غيرحرارتي )پلاسماي سرد( يك روش نوي جهت حذف ميكروارگانيسم هاي غمذا يي مي باشد. بدي منظور ابتدا دسمتگاه اعممال پلاسمما ر احمي و سماخته شمد. سمنس انگمور رقمم فيمري بما اسمتفاده از قمار هماي بموتريتيس و آسنرژيلوس تلقيح و پس از اعمال پلاسما در مد زمان هاي 0 ، 10 ، 20 و 40 ثانيه در دماي 4 درجمه سمانتي گمراد نگهمداري شمدند. درصمد آلودگي و خواص شيميايي )مواد جامد محلول، پي.ا و اسيديته( به مد 35 روز و هر هفته يك بمار موردبررسمي قمرار گرفمت . بمر اسماس نتايج به دست آمده با تري ميزان آلودگي براي هر دو قار آسنرژيلوس و بوتريتيس در نمونه هاي شاهد )بدون اعمال پلاسما( مشاهده شمد. به وري كه پس از 35 روز 100 درصد نمونه ها آلوده شدند. در تيمار 20 ثانيه 15 درصد آلودگي براي قار بوتريتيس و 20 درصد آلودگي براي قار آسنرژيلوس پس از 35 روز ديده شد. در تيمار 40 ثانيه اثري از آلودگي براي هيچ كدام از قار ها مشاهده نشد. بمر اسماس نتمايج به دست آمده تفاو معني داري در ميزان اسيديته قاب تيتراسيون، مواد جامد محلول و پي.ا در هيچ يك از نمونه هاي تحت تيمار در مقايسمه با شاهد مشاهده نشد. ازاي رو با توجه به كاهش قاب توجه در ميزان آلودگي و عدم تغيير در خمواص شميميايي انگمور ممي تموان ايم روش را يك روش كارآمد در كنترل ضايعا پس از برداشت انگور دانست.
  8. بررسي خواص بافتي و رئولوژيكي مربا رژيمي بر پايه استويا و بهينه سازي فرمولاسيون با روش سطح پاسخ
    احمد نورمحمدي 2020
    از روش سطح پاسخ براي توليد مرباي آلبالو حاوي شيرين كننده استويا و با خصوصيات فيزيكو شيميايي، حسي و رئولوژي مطلوب استفاده شد. اين آزمايشات با استفاده از طرح مركب مركزي (CCD) با سه متغير مستقل كه شامل شكر، پكتين و استويا بودند، برنامه ريزي شد. فرآيند توليد نمونه ها در پنج سطح ساكارز (50%-10)، پكتين (%5/0- 1/0) و استويا (6%/0- 2/0) در مقدار ثابت ميوه g 300 صورت گرفت. براي ارزيابي مربا، خصوصيات فيزيكوشيميايي، حسي و رئولوژيكي مربا تعيين و بهينه شدند. غلظت ساكارز، پكتين و استويا بطور معني داري بر روي شاخص هاي رنگي، حسي و خواص رئولوژيكي مربا تاثير داشتند. نتايج نشان داد كه هيچ يك از اثرات خطي و متقابل فاكتورهاي مورد بررسي بر ميزان pH مربا آلبالو معني دار نبودند. مقادير L* (روشنايي) و b* (زردي) با افزايش غلظت ساكارز و استويا افزايش يافت، همچنين افزايش پكتين سبب افزايش a* (قرمزي) مربا شد. نتايج ارزيابي آزمون هاي حسي نشان داد كه متغير شكر نقش مهمي در بهبود پارامترهاي حسي مربا ايفا مي كند. بررسي تست هاي ناشي از آزمون كريپ نشان داد كه فاكتور شكر نقش مهمي در مقدار پارامترهاي G0 و η0 دارد. نتايج نشان مي دهد كه ويسكوزيته نشان داده شده توسط داشپات ماكسول (η0) مي تواند بيانگر خوبي از تاثير غلظت ساكارز در مربا باشد. همچنين پارامترهاي G1 و η1 نمي توانند شاخص هاي واضحي براي درك تغييرات ساختاري درون مربا با تغييرات در ميزان غلظت شكر، پكتين و استويا باشند. نقطه بهينه فرمولاسيون مرباي رژيمي در مقدار شكر 40%، پكتين %4/0 و استويا %3/0 به دست آمد. به طور كلي نتايج مطالعه نشان داد كه مي توان با استفاده از پكتين و شيرين كننده استويا ميزان ساكارز را در مربا كاهش داد و يك محصول كم كالري با كيفيت بهينه و شاخص مطلوبيت 69/0 در مقياس تجاري توليد كرد.
  9. ارزيابي كيفي مغر گردو تحت تاثير زمان برداشت و روش طبيعي خشك كردن
    حيدر بشيري 2020
    هدف از انجام اين پزوهش ارزيابي تغييرات كمي وكيفي مغز گردو تحت تأثير زمان برداشت و روش خشك كردن طبيعي در منطقه سنقر كليايي است.آزمايشات تحت دو فاكتور زمان برداشت و روش خشك كردن هر كدام از فاكتور ها با سه سطح انجام گرفت. ابتدا نمونه ها را در سه زمان برداشت و هر كدام از نمونه ها را با سه روش خشك كردن در سايه، خشك كردن در آفتاب خشك كردن تركيبي از سايه و آفتاب، رطوبت نمونه ها را از 48% رطوبت در هنگام برداشت به 7تا8 درصد رسانديم وبراي آزمايشات آماده نموديم.آزمايشات شيميايي،فيزيكي و رئولوژيكي بر روي نمونه ها انجام داديم .در آزمون شيميايي دو صفت مقدار فنل كل وانتي اكسيدان موجود در مغز گردو را بررسي نموديم. بعد از تجزيه و تحليل داده هاي به دست آمده از آزمون شيميايي،به اين نتيجه رسيديم كه زمان برداشت در سطح احتمال 1% > P و روش خشك كردن در سطح احتمال 1% >P بر روي مقدار فنل كل گردو تأثير دارد. با مقايسه ميانگين ها دريافتيم در بين سطوح فاكتور زمان سطح اول يعني برداشت بدون ترك پوست سبز گردو بيشترين مقدار را دارد و روش خشك كردن در سايه بيشترين مقدار فنل را دارد. هر چه از اين زمان بگذرد مقدار فنل كاهش معني داري دارد. با توجه به نتيجه آزمون انتي اكسيدان و جدول تغييرات تنها عامل تأثير گذار بر مقدار انتي اكسيدان مغز گردو اثر متقابل زمان و روش خشك كردن درسطح احتمال 5%>است. ميانگين انتي اكسيدان 41/142 ميلي گرم در يك گرم مغز گردو مي باشد، با توجه به نمودار سه بعدي آين آزمون بيشترين مقدار در زمان برداشت در سطح اول اتفاق مي افتد، يعني برداشت بدون ترك پوست سبز گردو مي باشد. باتوجه به تاريخ برداشت مرحله اول 25شهريور تا 10 مهرماه بهترين زمان برداشت براي بيشترين مقدار فنل در مغز گردو مي باشد. در آزمون فيزيكي كه صفات رنگ و فشاري و برشي انجام گرفت شش صفت L*,a*,b*, و نيرو فشاري و برشي ،مدل ، و چغرمگي را بررسي كرديم .بر صفت رنگ براي هر سه سطح رنگ L*,a*,b* زمان برداشت و روش خشك كردن و اثر متقابل زمان برداشت و خشك كردن بر مقدار عددي اين رنگ ها تأثير گذار مي باشد با اصمينان 99% و خطاي استاندارد1%زمان برداشت و روش خشك كردن معني دار شده است . با آزمون مقايسه ميانگين ها نيز دريافتيم ازبين سه سطح زمان برداشت زمان سوم برداشت يعني برداشت با ترك 50% پوست سبز مناسب تر ين زمان ، از بين سطوح خشك كردن روش تركيب
  10. اثر بسته بندي با اتمسفر تغييريافته بر كيفيت و عمر نگهداري ميوه توت فرنگي رقم گاويوتا
    2019
    توت فرنگي محصولي لذيذ و پرطرفدار است كه به دليل درصد بالاي آب بافت ميوه و نازك بودن پوسته بيروني، قدرت انبارداري و حمل و نقل آن نسبت به ساير ميوه ها پايين تر مي باشد. يكي از راه هاي افزايش حفظ و ماندگاري ميوه توت فرنگي استفاده از بسته بندي مناسب مي باشد. بسته بندي با اتمسفر تغييريافته با اكسيژن پايين و دي اكسيدكربن بالا (P) يك روش مناسب و اطمينان بخش از نظر نگهداري كيفيت، افزايش عمر نگهداري و كاهش سرعت واكنش هاي شيميايي و بيوشيميايي و همچنين كاهش رشد ميكروارگانيسم هاي فاسدكننده است. P نامناسب مي تواند باعث بروز آسيب فيزيولوژيكي، جلوگيري از التيام خراش ها، پيري زودرس و توليد تركيبات نامطلوب ناشي از واكنش تنفس بي هوازي شود. يك جايگزين براي P با اكسيژن پايين، استفاده از اكسيژن بالا در اتمسفر () است. استفاده از اكسيژن بالا (70%
  11. ارزيابي غيرمخرب رسيدگي ميوه انار در پايان دوره رشد
    بابك ختار 2019
    استفاده از تكنولوژي در حوزه كشاورزي نقش بسيار مهمي در توليد غذاي مورد نياز بشر دارد. به دليل اهميت كيفيت محصولاتي زراعي در بخش صادرات، استفاده از روش هاي نوين در ارزيابي كيفيت محصولات باغي مورد توجه بسياري از توليدكنندگان و صادركنندگان قرار گرفته است. انار ايران از محصولاتي است كه در بازار هاي جهاني بي رقيب بوده و در چند سال اخير از نظر صادرات رتبه اول دنيا را به خود اختصاص داده است. با در نظر گرفتن اهميت ميوه انار و نقش مهم آن در صادرات، سلامت و كيفيت اين ميوه بسيار حائز اهميت است. بنابراين تشخيص ميزان خشكي يا رطوبت انار به عنوان يك خاصيت مهم، هدف اصلي اين پژوهش مي باشد. در اين پژوهش تشخيص ميزان رطوبت انار با استفاده از روش غيرمخرب تصويربرداري حرارتي فعال انجام شد. نمونه هاي انار به سه دسته سطح رطوبت بالا، متوسط و كم تقسيم شدند. نمونه هاي سطح رطوبت بالا به عنوان انارهاي آبدار و نمونه هاي سطح رطوبت متوسط و كم به عنوان انارهاي نارس و خشك در نظر گرفته شدند. براي انجام تصويربرداري از دوربين حرارتي FLIR مدل E40 در يك محفظه تاريك استفاده شد. دماي نمونه ها به صورت مستقيم توسط دوربين حرارتي اندازه گيري و تغييرات دمايي آن ها نيز در گذر زمان ثبت شد. براي بررسي اختلاف آماري در سطوح مختلف رطوبت از تحليل آزمون واريانس ANOVA يك طرفه استفاده شد. مقايسه ميانگين ها نيز به روش دانكن انجام گرفت. نتايج اين تحقيق نشان داد كه نمونه هاي كاملا آبدار با قابليت اطمينان 95 درصد قابل تشخيص بوده و نمونه هاي با رطوبت متوسط و كم آب نيز با خطاي آماري 10 درصد قابل تفكيك از همديگر مي باشند. نتايج كلي اين پژوهش نشان داد كه روش غيرمخرب تصويربرداري حرارتي فعال مي تواند يك روش مناسب براي ارزيابي ميزان رطوبت ميوه انار باشد.
    Thesis summary

  12. بررسي ماندگاري و خصوصيات كيفي نان سنگگ غني شده با پودر تفاله هويج در بسته بندي با اتمسفر كنترل شده
    ميلاد اسدي 2019
    نان به عنوان يكي از اصليترين منابع تأمين انرژي براي تغذيه انسان شناخته ميشود. فيبرها به علت اثرات فيزيولوژيك و متابوليك مفيدي كه دارند، در سالهاي اخير موردتوجه قرارگرفتهاند. همچنين رابطه مستقيمي بين كاهش بيماريهاي قلبي و عروقي، ديابت و سرطان كولن با مصرف فيبر وجود دارد. در اين پژوهش پودر هويج در سه سطح 3 ، 5 و 7 درصد )وزني/ وزني بر پايه آرد( به فرمولاسيون خمير مصرفي اضافه و خواص رئولوژيكي خمير با آزمون بك اكستروژن اندازهگيري شد. سپس بهترين تيمار براي پخت نان با روش استاندارد تهيه گرديد. نمونهها در طول دوره نگهداري در دماي محيط ) C°24±1 ( نگهداري و با نمونه شاهد مقايسه شدند. نانها در بستهبندي فيلم نانو از جنس پليمرهاي سيليكوني نگهداري شدند. بافت نانهاي شاهد و غنيشده توسط دستگاه بافت سنج و آزمايش نفوذ بررسي شدند. ميزان فيبر، پروتئين، چربي، خاكستر و كربوهيدرات پودر هويج و آرد با روشهاي استاندارد اندازهگيري شد. نتايج اين تحقيق نشان داد اضافه كردن پودر هويج سبب افزايش مقاومت به كشش خمير گشته و خمير قادر به حفظ بهتر گازهاي توليدشده حين تخمير است. نتايج ارزيابي حسي نشان داد پذيرش كلي نانهاي حاوي 5 و 7 درصد پودر تفاله هويج كاهشيافته اما پذيرش كلي تيمار 3 درصد از نان شاهد بيشتر بود.
    Thesis summary

  13. بررسي پوشش هاي خوراكي و فيلم هاي بسته بندي بر كيفيت و ماندگاري خيار گلخانه اي
    مهدي مهرباني جابر 2019
    چكيده: ميوه ها و سبزي ها از جمله مهم ترين محصولاتي هستند كه نقش مهمي در تأمين نياز غذايي و سلامت انسان بازي ميكنند. خيار در ميان توليدات گلخانه اي در ايران، بالاترين سطح زير كشت را داراست. يكي از مواردي كه بايد به آن توجه نمود، اين است كه مشكل اصلي توليد خيار گلخانه اي در ايران مراحل پس از برداشت و مدت ماندگاري كوتاه آن است؛ اين امر ناشي از كاربرد روش هاي سنتي و غيربهداشتي در نگهداري محصول پس از برداشت مي باشد. در اين تحقيق خواص فيزيكي، شيميايي، مكانيكي و رئولوژيكي خيار در طول دوره نگهداري مورد بررسي قرار گرفته است. خيار پس از برداشت با استفاده از پوشش كيتوزان و فيلم پوششدهي شده و در دو دماي محيط و يخچال به مدت 21 روز نگهداري شده است. در طول دوره نگهداري هر 3 روز يكبار خواص فيزيكي (افت وزن، تغييرات شاخص رنگ)، خواص مكانيكي (نيروي نفوذ و نيروي شكست) و خواص شيميايي(TSS و PH) مورد بررسي قرار گرفتهاند. نتايج تجزيه واريانس نشاندهنده آن بود كه دما، دوره نگهداري، پوشش و فيلم و همچنين برخي از اثرات متقابل آنها در سطوح اطمينان 1 و 5 درصد معنيدار بوده است. در حالت كلي استفاده از پوشش كيتوزان و فيلم تاثير مثبت در حفظ ويژگي-هاي فيزيكي، شيميايي و مكانيكي ميوه خيار هم در دوره نگهداري كوتاه مدت (6 روز) و هم در دوره بلند مدت (21روز) داشته است.
    Thesis summary

  14. اثر فيلم هاي بسته بندي و اتمسفر اصلاح شده در عمر قفسه اي باميه
    آزاده حيدريان 2019
    شرايط نگهداري محصول پس از برداشت و در طول دوره نگهداري از عوامل مهمي هستند كه بر ويژگيهاي كيفي محصولات همانند خواص مكانيكي، شيميايي و رنگ تاثير بسزايي دارند. در اين پژوهش تاثير نوع بستهبندي، دما و پوشش خوراكي چيتوزان بر كيفيت پس از برداشت محصول باميه مورد بررسي قرار گرفت. تيمارها شامل سه نوع فيلم بستهبندي پلي اتيلن سبك، نانو امولسيون سيليكوني )تهيه شده از شركت نانو بسپار آيتك(، نانو پلي اتيلن، پوشش خوراكي چيتوزان و دماي نگهداري 1 ± 4 و 1 ± 25 درجه سانتيگراد بود. تاثير تيمارهاي مورد اشاره بر فاكتورهاي مواد جامد محلول، pH ، نيروي نفوذ و تغييرات رنگ در قالب طرح كاملا تصادفي با آزمايش فاكتوريل در 3 تكرار انجام شد. نتايج تجزيه واريانس نشان داد كه اثرات پوشش و دما بر برخي فاكتورهاي مورد اشاره در سطح 1 % معنيدار است. فيلم نانو امولسيون بافت محصول در طول دوره نگهداري را بهتر حفظ كرد. همچنين دماي 4 درجه سانتيگراد به دليل كند نمودن كليه فرآيندهاي متابوليكي در حفظ مواد جامد محلول بهتر از دماي 25 درجه سانتيگراد است.
    Thesis summary

  15. ارزيابي و اعتبارسنجي غير مخرب برخي ويژگيهاي كيفي پس از برداشت گوجه فرنگي زيتوني به وسيله طيف سنج فيبرنوري - دانشگاه بوعلي سينا
    محمدمهدي سهرابي 2017
    امروزه تعيين كيفيت محصولات كشاورزي مانند ميوه ها و سبزي جات يكي از فعاليت هاي پس از برداشت است كه با توجه به رشد تقاضا براي محصولات با كيفيت بالا، بيشتر مورد توجه قرار گرفته است. عواملي همچون ميزان مواد جامد محلول، اسيديته و سفتي از جمله عوامل ميزان رسيدگي محصولات به شمار مي آيند. هدف از انجام اين پژوهش مقايسه طيف مرئي و مادون قرمز نزديك جذبي از گوجه و اسيديته تيتراسيون گوجه زيتوني بود. براي اين منظور از سه ناحيه در PH ، زيتوني و تدوين مدلي براي پيش گويي مواد جامد محلول 1040 طيف نگاري انجام شد.در نهايت مدل كاليبراسيوني با استفاده از روش هاي آناليز مولفه nm 370 الي nm جهت افقي در ناحيه بين تدوين گشت. نتايج آزمايشات نشان داد كه طيف جذبي به نمونه مورد (PLS) و كمترين توان هاي دوم جزئي (PCA) هاي اصلي آزمايش و مواد تشكيل دهنده آن بستگي دارد و مشخص گرديد كه مي توان با انجام طيف سنجي مادون قرمز خصوصيات كيفي مورد نظر ميوه را به صورت غير مخرب پيشگويي كرد.
    Thesis summary

  16. پيشنويس پايان نامه ثبت شده در 1396/02/24 3:10:47 ب.ظ
    بهرام غفاري 2017
    برآورد شده است كه 20 درصد از انتشارات گازهاي گلحانه اي مربوط به فعاليت كشاورزي است. بنابراين، مطالعه جنبه هاي زيست محيطي سيستم هاي توليد كشاورزي داراي اهميت زيادي است. هدف از اين تحقيق بررسي اثرات زيست محيطي چغندر قند مي باشد. در اين رابطه با توجه به تنوع اثرات زيست محيطي كشاورزي نظير تخريب منابع اكولوژيكي، روشهاي مختلفي براي ارزيابي اثرات زيست محيطي به وجود آمده و توسعه يافته است كه، يكي از مدلهاي كمّي مهم در اين زمينه، ارزيابي چرخه حيات مي باشد. اين روش در پي كاهش فشار بر محيط زيست از طريق كاهش انتشار گازهاي آلاينده مي باشد. روش تحقيق حاضر داراي رويكردي كاربردي است. جامعه آماري مطالعه شامل چغندركاران شهرستان اسداباد است. با استفاده از فرمول كوكران خجم نمونه 130 نفز تعيين گرديد. اين تحقيق برحسب شيوه گردآوري داده ها جزء تحقيقات توصيفي است كه به صورت مقطعي در سال زراعي 1394-1395 در طول كشت تا مرحله برداشت انجام شد. واحد تحليل در اين تحقيق مزرعه است كه داده ها عمدتاً كمي است كه از طريق پرسشنامه محقق ساخته كه مشتمل براطلاعات كمي مربوط به فعاليت هاي زراعي درطول يك فصل زراعي كه 95-1394 مي باشدگردآوري شد. براي تحليل داده ها از نرم افزار SPSS و روش تحليل LCA (لرزيابي چرحه حيات) استفاده شد. نتايج پژوهش نشان داد كه شاخص نهايي زيست محيطي براي در واحد هكتار براي گرمايش جهاني (0/0235)، اسيديته (0/168)، تخليه منابع فسيلي (1/566)، تحليه منابع آبي (2/048)، يوتريفيكاسيون (3/739)، تخليه منابع فسفات (7/03) و تحليه منابع پتاس (0/45) و نيز براي توليد يك تن محصول براي گرمايش جهاني (0/00038)، اسيديته (0/0027)تخليه منابع فسيلي (0/025)، تحليه منابع آبي (0/033)، يوتريفيكاسيون (0/061)، تخليه منابع فسفات (0/116) و تحليه منابع پتاس (0/0074) مي باشد. بنابراين در بين گروه هاي تأثير تخليه منابع فسفات داراي بيشترين پتانسيل آسيب و در بين گروه هاي تأثير شاخص زيست محيطي نيز يوتريفيكاسيون خشكي داراي بيشترين كارآيي آسيب زيست محيطي شناخته شدند.
    Thesis summary

  17. بررسي و تعيين صدمات مكانيكي گوجه فرنگي در طي فرايند حمل و نقل
    امير منصوري الام 2017
    ارتعاشات ميوه ها در هنگام حمل ونقل از دلايل اصلي صدمات وارده به محصولات كشاورزي و افت كيفيت آن ها ميباشد. در اين تحقيق، اثر شرايط مختلف حملونقل كه شامل دو نوع ماشين با سيستم تعليق متفاوت (كاميون بادي و فنري)، سه سطح ارتفاع جعبه درون كاميون (كف، وسط و بالا)، دو موقعيت قرارگيري جعبه (اكسل جلو و عقب)، دو محل قرارگيري ميوه درون جعبه (رديف بالا و پايين) و دو نوع جاده آسفالت بزرگراه و آسفالت درجه دوم مي باشند بر ميزان انرژي جذب شده ميوه گوجه فرنگي به عنوان شاخص مقاومت به كوفتگي توسط آزمون پاندول مورد ارزيابي قرار گرفتند. ميزان انرژي جذب شده نمونه هاي شاهد (ارتعاش نديده) به روش چندگانه در ارتفاع ثابت در حد تسليم ديناميكي اندازهگيري شد، سپس نمونه هاي حمل ونقل شده در همين سطح انرژي تحت آزمون قرار گرفتند. مقاومت به كوفتگي در ميوه بر مبناي اختلاف بين انرژي جذب شده نمونه هاي حمل ونقل شده با نمونه شاهد بر حسب درصد در نظر گرفته شد. نتايج تجزيه واريانس، معني داري اثرات مستقل و برخي عوامل متقابل را در سطوح احتمال 1 و 5 درصد در دو نوع جاده آسفالت نشان داد، بين كاهش ارتفاع قرار گيري ميوه نسبت به كف وسيله نقليه و افزايش مقاومت به كوفتگي رابطه معني داري وجود دارد، به طوريكه كمترين مقاومت به كوفتگي در موقعيت عقب، بالاترين ارتفاع از كف كاميونت فنري روي آسفالت درجه دوم در رديفهاي ميوه پايين و بالاي جعبه كه به ترتيب 59/488 و 11/491 درصد افزايش انرژي جذب شده نسبت به شاهد و بيشترين مقاومت به كوفتگي در جعبه هاي واقع روي اكسل جلو سيستم تعليق بادي در آسفالت بزرگراه (76/176 درصد افزايش انرژي جذب شده نسبت به شاهد) مشاهده شد. همچنين مقايسه ميانگين كاميون، ارتفاع قرارگيري و محل قرارگيري ميوه درون جعبه در آسفالت درجه دوم حاكي از آن بود كه مقاومت به كوفتگي ميوه هاي رديف هاي بالا و پايين جعبه هاي مستقر در كاميونت فنري در همه سطوح ارتفاع كاهش معني داري نسبت به وضعيت متناظر آن در كاميون بادي دارد، نتايج كلي نشان داد بين كاهش مقاومت به كوفتگي و افزايش ارتعاشات سيستم تعليق (پاسخ به ناهمواري هاي جاده) اختلاف معني داري حاكم است. به طور كلي اكسل عقب هر دو وسيله نقليه و بالاترين ارتفاع جعبه روي آن نامناسب ترين مكان براي حمل ونقل هاي طولاني مدت ميوه ها به حساب مي آيد.
    Thesis summary

  18. بررسي برخي اثرات شاخص هاي زيست محيطي چرخه توليد مرغ هاي گوشتي در شهرستان همدان با استفاده از ارزيابي چرخه حيات (LCA)
    ليلا آقا مرادي 2017
    ز آنجا كه توليدات كشاورزي و دامداري بيش ترين توليد گازهاي گلخانه اي را به همراه دارد، بنابراين صنعت كشاورزي مي بايست با تدبير مناسب مديريت در منابع و اثرات زيست محيطي، شدت انتشار گازهاي گلخانه اي را بهبود بخشد. در اين مطالعه به ارزيابي اثرات زيست محيطي مرغداري هاي تخمگذار در سطح استان البرز پرداختيم. اين ارزيابي براي يك كليوگرم تخم مرغ در طي يك دوره 024 روزه براي هزار مرغ انجام گرديد.با توجه 04 مگاژول برآورد گرديد. از / به نتايج تحقيق، ميزان شاخص تخليه منابع فسيلي )امنابع انرژي غيرقابل تجديد( 40 0 كيلوگرم معادل / طرفي ميزان پتانسيل گرمايش جهاني يك كيلوگرم تخ مرغ نيز در اين تحقيق 40 محاسبه گرديد . بر اساس نتايج حاصله، توليد جيره غذايي بيش ترين تاثير است. از طرفي نيز بيش ترين نهاده اي كه هم از نظر مقدار و هم از نظر اقتصادي در توليد مرغ مصرف مي گرديد، بنابراين با توجه به مصرف چشمگير جيره غذايي در طول دوره مورد نظر و همچنين با توجه به دارا بيش ترين تاثير بر روي شاخص هاي زيست محيطي، اريابي چرخه حيات توليد جيزه غذايي نيز در نظر گرفته شد. با توجه به تركيبات جيره غذايي مرغ در سنين مختلف نگهداري ، سه محصول اصلي )ذرت، سويا و گندم( 04 درصد تركيب جيره غذايي مرغ گوشتي را تشكيل دادند و مابقي تركيبات ) 24 درصد( شامل مواد معدني، مواد پروتييني، ويتامين ها و غيره بودند. بنابراين براي توليد سه محصول زراعي ياد شده نيز ارزيابي چرخه حيات انجام گرديدنتايج حاكي از آن 0007/ 0077 و 0 /2 ،6440/ بودند كه مقدار مصرف انرژي در توليد ذرت، گندم و سويا به ترتيب 6 مگاژول و 8400 و /6 ،000/ همچنين ميزان انتشار شاخص گرمايش جهاني نيز 0 8004/0 كيلوگرم معادل CO2 محاسبه گرديد.
    Thesis summary

  19. تاثير پوشش چيتوزان بر خواص فيزيكي، مكانيكي و شيميايي انگور رقم فخري در طول دوره انبارداري
    سعيد خدامرادي بي نهري 2016
    انگور يك ميوه بسيار مهم در ايران به شمار مي رود و نگه داري آن به دليل داشتن طبيعت بسيار فسادپذير، مشكل مي باشد. كشور ايران دهمين توليد كننده انگور دنيا مي باشد كه حدود 3/3 درصد از كل توليد انگور دنيا را به خود اختصاص داده است. عمر كوتاه و افت كيفيت از مشكلات مهم در فرآيند نگهداري و انبارماني محصولات كشاورزي مي باشند، كه ضمن نابودي بخش زيادي از محصول، ارزش اقتصادي محصولات را نيز به طرز چشمگيري كاهش مي دهند. فسادپذيري بالاي انگور عاملي مهم در كوتاه بودن دوره نگهداري اين محصول بوده و توليدكنندگان را مجبور مي كند تا محصولات خود را به سرعت به فروش رسانند. مقدار قابل توجهي از محصول در اثر فسادهاي پس از برداشت آسيب مي بيند. از اين رو بررسي عمر انبارماني يك مرحله ي حساس در محصولات كشاورزي و غذايي به شمار مي رود. به همين دليل استفاده از روش هاي مناسب از جمله پوشش هاي خوراكي براي افزايش عمر ماندگاري محصولات كشاورزي و حفظ كيفيت آنها بسيار مهم و ضروري مي باشد. در اين راستا پوشش چيتوزان به عنوان يك پوشش خوراكي در سال هاي اخير بسيار مورد توجه قرار گرفته است. در اين تحقيق خواص فيزيكي، شيميايي، مكانيكي و رئولوژيكي انگور فخري در طول دوره نگهداري مورد بررسي قرار گرفته است. انگور فخري پس از برداشت از باغات استان همدان با استفاده از پوشش چيتوزان در سه غلظت (5/0، 1 و 2 درصد) پوشش دهي شده و در دو دماي محيط و يخچال (4 دجه سانتيگراد) به مدت 55 روز نگهداري شده است. در طول دوره نگهداري هر 5 روز يكبار خواص فيزيكي (افت وزن، رطوبت و تغييرات شاخص رنگ)، خواص شيميايي (PH و TSS)، خواص مكانيكي (نيروي نفوذ و مدول الاستيسيته) و خواص رئولوژيكي (زمان آسايش و تنش آسايش) مورد بررسي قرار گرفته اند. نتايج تجزيه واريانس نشان دهنده آن بود كه دما، دوره نگهداري و پوشش چيتوزان و برخي از اثرات متقابل آنها تاثير معني-داري در سطح 1 درصد بر خواص فيزيكي و شيميايي انگور فخري داشته اند. از طرفي مشخص شد كه دوره نگهداري تاثير معني داري در سطح 1 درصد بر مدول الاستيسيته دارد در حالي كه تاثير پوشش بر اين پارامتر معني دار نبوده است.
    Thesis summary

  20. ارزيابي ويژگيهاي كيفي رب گوجه فرنگي با توجه به روش فرآوري و دسته بندي مختلف محصول ورودي
    زهرا غلامي منظور 2016
    رب گوجه فرنگي يكي از عمده ترين فرآورده هاي حاصل از گوجه فرنگي و مهمترين چاشني غذاهاي ايراني مي باشد كه توليد آن در سالهاي اخير رشد بسيار زيادي داشته است. از آنجائيكه سلامت انسان در گرو كيفيت مواد غذايي فرآوري شده ميباشد لذا بررسي كيفيت اين فرآورده ضروري به نظر ميرسد. اين تحقيق با هدف بررسي تاثير سفتي و رنگ گوجه فرنگي و همچنين روش فرآوري آن، برروي برخي از خواص فيزيكي و شيميايي رب گوجه فرنگي صورت گرفته است. براي اين منظور، شاخص رنگ ميوه a* در دو سطح بين 25-15 و 35-25، تيمار سفتي گوجه فرنگي در دو سطح بين 2-5/0 نيوتن و 4-2 نيوتن و روش فرآوري در دو سطح به صورت هاتبريك و كلدبريك در نظر گرفته شد. فاكتورهاي اسيديته، قوام، گرانروي، رنگ، بريكس و pH رب گوجه فرنگي اندازه گيري شد. نتايج نشان داد كه خواص فيزيكي و مكانيكي گوجه فرنگي و همچنين روش فرآوري بر ويژگيهاي رب گوجه فرنگي تاثيرگذار بوده است. از گوجه فرنگيهاي با بافت سفتتر و روش فرآوري هاتبريك، رب با شاخص قرمزي بيشتر به دست آمد. گوجه فرنگيهايي كه داراي شاخص قرمزي كمتر بودند، رب آنها از قوام و گرانروي بالاتري برخوردار شد. نتايج نشان داد كه ميزان مواد جامد محلول رب فرآوري شده به روش هاتبريك از روش كلدبريك بيشتر است. رب حاصل از دسته با گوجه فرنگيهاي سفتتر و روش فرآوري هاتبريك اسيديته بيشتري داشت. pH رب دسته قرمزتر و بافت نرمتر، بيشتر از pH دسته با شاخص قرمزي كمتر و دسته سفت تر شد.
    Thesis summary

  21. طراحي و ساخت دستگاه سانتريفوژ فندق شكن
    سارا تونس 2016
  22. بررسي شاخص هاي زيست محيطي توليد تخم مرغ با استفاده از ارزيابي چرخه حيات
    آتنا قاسم پور 2016
    از آنجا كه توليدات كشاورزي و دامداري بيش ترين توليد گازهاي گلخانه اي را به همراه دارد، بنابراين صنعت كشاورزي مي بايست با تدبير مناسب مديريت در منابع و اثرات زيست محيطي، شدت انتشار گازهاي گلخانه اي را بهبود بخشد. در اين مطالعه به ارزيابي اثرات زيست محيطي مرغداري هاي تخمگذار در سطح استان البرز پرداختيم. اين ارزيابي براي يك كليوگرم تخم مرغ در طي يك دوره 024 روزه براي هزار مرغ انجام گرديد.با توجه 04 مگاژول برآورد گرديد. از / به نتايج تحقيق، ميزان شاخص تخليه منابع فسيلي )امنابع انرژي غيرقابل تجديد( 40 0 كيلوگرم معادل / طرفي ميزان پتانسيل گرمايش جهاني يك كيلوگرم تخ مرغ نيز در اين تحقيق 40 محاسبه گرديد . بر اساس نتايج حاصله، توليد جيره غذايي بيش ترين تاثير است. از طرفي نيز بيش ترين نهاده اي كه هم از نظر مقدار و هم از نظر اقتصادي در توليد تخم مرغ مصرف مي گرديد، جيره غذايي مرغ بود. بنابراين با توجه به مصرف چشمگير جيره غذايي در طول دوره مورد نظر و همچنين با توجه به دارا بيش ترين تاثير بر روي شاخص هاي زيست محيطي، اريابي چرخه حيات توليد جيزه غذايي نيز در نظر گرفته شد. با توجه به تركيبات جيره غذايي مرغ در سنين مختلف نگهداري جهت تخم گذاري، سه محصول اصلي )ذرت، سويا و گندم( 04 درصد تركيب جيره غذايي مرغ تخمگذار را تشكيل دادند و مابقي تركيبات ) 24 درصد( شامل مواد معدني، مواد پروتييني، ويتامين ها و غيره بودند. بنابراين براي توليد سه محصول زراعي ياد شده نيز ارزيابي چرخه حيات انجام گرديدنتايج حاكي از آن 0007/ 0077 و 0 /2 ،6440/ بودند كه مقدار مصرف انرژي در توليد ذرت، گندم و سويا به ترتيب 6 مگاژول و 8400 و /6 ،000/ همچنين ميزان انتشار شاخص گرمايش جهاني نيز 0 8004/0 كيلوگرم معادل CO2 محاسبه گرديد. با توجه به اطلاعات به دست آمده بيش ترين مقدار در شاخص هاي اسيديته و اكسيداسيون فتوشيميايي متعلق به توليد گندم بوده و همچنين توليد سويا در مابقي شاخص هاي زيست محيطي داراي بيش ترين مقدار بوده است. در نهايت نتايج حاصل، به عنوان نهاده مصرفي مرغداري به ميزان مصرف در يك تن جيره غذايي وارد نرم افزار گرديد.
    Thesis summary

  23. اثر پرتودهي گاما بر كيفيت و زمان ماندگاري سير رقم سفيد همدان تحت آزمون هاي مكانيكي فيزيكي و شيميايي
    سيده هدي يوسفيان 2015
    فرآوري مواد غذايي با اشعه گاما و نگهداري محصولات پرتودهي شده، كيفيت مواد غذايي را تا مدت زمان هاي طولاني حفظ مي كند. به علّت هزينه بر بودن نگهداري سير و محدود بودن انبارها در استان همدان و با توجه به توليد بالاي سير در اين استان، از پرتودهي به عنوان يكي از روش هاي نوين جهت نگهداري اين محصول استفاده گرديد. در اين مطالعه، تأثير دز پرتودهي، مدت زمان نگهداري و دماي انبارداري بر روي خواص مكانيكي، فيزيكي، شيميايي و رنگ سير سفيد (رقم همدان) مورد بررسي قرار گرفت. نمونه ها با دزهاي صفر، 75 و 150 گري پرتودهي شده و به مدت 6 ماه در دو محيط با دماي 4 و 18 درجه سانتي گراد نگهداري شدند. در طي مدت زمان نگهداري، تغييرات خواص مكانيكي در طي سه آزمون پانچري (تنش و كرنش تسليم و نهايي و انرژي گسيختگي)، برشي (تنش برشي ماكزيمم، كرنش برشي و انرژي گسيختگي) و تنش آسايي (زمان و تنش ريلكسيشن)، فيزيكي (ابعاد نمونه، كاهش وزن، افت رطوبت، حجم و قطر ميانگين هندسي)، پارامترهاي رنگ و ميزان تندي نمونه ها در فواصل زماني 30 روز بررسي گرديد. نتايج نشان داد كه با افزايش مدت زمان نگهداري، قطر ميانگين هندسي، درصد رطوبت، درصد افت حجم و تندي براي نمونه هاي شاهد و پرتودهي شده كاهش يافت. شدّت كاهش پارامترهاي مورد نظر در نمونه هاي پرتودهي شده با دز 150 گري به ترتيب 26/0، 9/6 و 33/13 درصد نسبت به نمونه پرتودهي شده با دز 75 گري بيشتر و براي شاخص تندي 59/5 درصد كمتر بود. با افزايش مدت زمان انبارداري، درصد افت وزن و پارامترهاي رنگ از جمله a* و b* در نمونه هاي پرتودهي شده با دز 150 گري به ترتيب 5/5، 80/52 و 30 درصد نسبت به نمونه 75 گري بيشتر بود. امّا شاخص L* در طول مدت زمان نگهداري در نمونه هاي شاهد نسبت به پرتودهي شده داراي 29 درصد كاهش بود. همچنين تنش تسليم و كرنش تسليم حاصل از آزمون پانچري كه نشان دهنده تحمّل بافت در مقابل نفوذ است با افزايش دز پرتودهي به ميزان 9% و 19% در دماي 4 درجه و 15% و 23% در دماي 18 درجه و انرژي گسيختگي حاصل از اين آزمون به ميزان 6% در دماي 4 درجه و 7% در دماي 18 درجه به ترتيب كاهش يافت. همينطور نتايج حاصل از آزمون برشي نشان مي دهد كه تنش برشي، كرنش برشي و انرژي گسيختگي با افزايش مدت زمان نگهداري كاهش يافت، اما درصد كاهش در نمونه هاي پرتودهي شده نسبت به نمونه شاهد و در دماي نگهداري 18 درجه
    Thesis summary

  24. محاسبه شاخص هاي اقتصادي و تعيين كارايي توليد و انرژي واحدهاي توليد دام گوشتي و شيري شهرستان قزوين با تكنيك تحليل پوششي داده ها
    هما حسين زاده بندبافها 2015
  25. بررسي خواص مكانيكي و شيميايي زيتون تلخ و شيرين شده طي انبارماني محصول
    روحاله منتقمي راد 2015
    شرايط نگهداري محصول پس از برداشت و طول دوره انبارداري عوامل مهمي هستند كه بر ويژگيهاي كيفي محصولات مانند رنگ و خواص مكانيكي تاثير بهسزايي دارند. به همين منظور در اين پژوهش دو نوع زيتون تلخ و شيرين شده با سود 5/1 درصد جمع آوري و جهت بررسي تاثير طول دوره انبارداري مورد آزمايش قرار گرفتند. ميوه زيتون در دو دما (شرايط محيطي با دماي 25 و در درون يخچال با دماي 4 درجه سيلسيوس) به مدت سه ماه نگهداري و در طول اين مدت با فواصل زماني 10 روزه آزمايشات انجام شد. براي تعيين خواص مكانيكي و رنگسنجي از دستگاه آزمايش كشش- فشار و دستگاه رنگسنج استفاده شد. با انجام آزمون فاكتوريل در قالب طرح كاملاً تصادفي، تاثير عوامل مستقل، زمان انبارداري، دماي نگهداري و نوع زيتون بر خواص اندازه گيري شده (ضريب برشي، نيروي برشي، انرژي برشي، ضريب كشساني، نيروي نفوذ، كرنش تسليم، L*، a*، b*، h و c*) مورد بررسي قرار گرفت. با توجه به نتايج تجزيه واريانس بين عوامل مستقل و وابسته اثر معني داري در سطوح احتمالي 05/0 و 01/0 بدست آمد. نتايج آزمونهاي مكانيكي و رنگ سنجي نشان داد كه با افزايش مدت زمان انبارداري، سفتي، استحكام برشي و ساير خواص مكانيكي زيتون تلخ و شيرين شده افزايش يافت و ميزان L* و b* نمونه ها نسبت به روزهاي اول، دهم و بيستم بيشتر شد. نمونه هاي تلخ و شيرين نگه داري شده در دماي 4 درجه سيلسيوس نسبت به نمونه هاي مشابه در دماي 25 درجه سيلسيوس داراي سفتي، ضريب كشساني، ضريب برشي، استحكام برشي و انرژي برشي بيشتر و ميزان L*، b* و c* كمتري بودند. علاوه بر اين نتايج نشان داد كه سفتي، نيروي نفوذ، ضريب كشساني، ضريب برشي، استحكام برشي، انرژي برشي و طول دوره انبارداري زيتون شيرين بيشتر از زيتون تلخ بود.
  26. بررسي خواص رئولوژيكي، مكانيكي و رنگ سنجي انواع مختلف اسپاگتي
    عادل توسلي 2014
  27. بررسي تاثير ميدان مغناطيسي روي برخي ويژگي هاي فيزيكي، مكانيكي و شيميايي و خشك شدن حبه انار در شرايط خلاء
    بهنام علايي 2014
  28. بررسي تاثير سطوح مختلف نمك هاي NaCl, KCl بر ويژگيهاي مكانيكي و رئولوژيكي پنير سفيد ايراني فراپالايش
    حامد حيدري مقتدر 2014
  29. بررسي برخي ويژگي هاي مكانيكي و شيميايي آلو ارقام سانتاروزا و قطره طلا طي مراحل رسيدن
    فرزانه شكاري شيشوان 2014
  30. ارزيابي تاثير پارامترهاي عملكرد خطي كار روي يكنواختي توزيع بذر با استفاده از دستگاه تست گريس بلت
    سجاد اصغري 2014
  31. بهينه سازي خشك كردن پسته در ميكروويو بستر سيال به كمك روش سطح پاسخ
    معين زرين نژاد 2014
  32. بررسي تاثير پوشش سلولزي روي برخي خواص فيزيكي، مكانيكي و شيميايي توت فرنگي
    زهرا نديم 2014
  33. بررسي تاثير پوشش سلولزي روي برخي خواص فيزيكي، مكانيكي و شيميايي توت فرنگي
    زهرا نديم 2014
  34. تاثير برخي تنظيم كننده هاي رشد بر سفتي دانه و ويژگي هاي كيفي انار رقم يوسف خاني
    سميه جعفري 2014
  35. تاثير برخي تنظيم كننده هاي رشد بر سفتي دانه و وِيژگي هاي كيفي انار رقم يوسف خاني
    سميه جعفري 2014